tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος : «Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη»

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και σε ρυθμίσεις τροπολογίας που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέλυσε το νέο θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο κάθε επιχείρηση στο εξωτερικό που πουλάει εξ αποστάσεως προϊόντα σε ιδιώτες παραλήπτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποχρεούται να αποδώσει τον ΦΠΑ για λογαριασμό του κράτους μέλους στο οποίο παραλαμβάνονται τα προϊόντα και με τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στο κράτος/μέλος του ιδιώτη/πελάτη.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατατέθηκε, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου και για το μήνα Ιούλιο για τις επιχειρήσεις στις οποίες ήταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα λειτουργίας στα τέλη Ιουνίου, όπως τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Τόνισε επίσης ότι η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε και την ένταξη στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% των ψηφιακών βιβλίων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να προχωρήσουν στην αντικατάσταση οχήματος που υπέστη ολική καταστροφή με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και πριν από την παρέλευση του ισχύοντος περιοριστικού διαστήματος τελωνειακής παρακολούθησής του που είναι τα 7 χρόνια.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι απλοποιείται ακόμα περισσότερο το πλαίσιο για την ακινησία των οχημάτων, αφού προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία διαγραφής του οχήματος από τα μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ενέργεια στη Δ.Ο.Υ. για την άρση της ακινησίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας για ορισμένες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία όπως οι πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου καθώς και οι πνευμονοπαθείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βεσυρόπουλος στην έγκριση από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ελληνικού Προγράμματος για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι ξεκινά η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα αφού τα πρώτα 4 δις ευρώ θα εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο.

«Η σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χτίστηκε, διατηρείται και ενισχύεται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια. Η αξιοπιστία προϋποθέτει μετρήσιμο έργο που αξιολογείται από τους πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο το έργο και τα πεπραγμένα όλων μας αλλά και τις συμπεριφορές» επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69