tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Παρασκευή (16/7) τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη κάνει εμβόλιο.

Εσωτερικοί χώροι καταστημάτων

- Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινηθούν στους εσωτερικούς χώρους για να πληρώσουν, για να παραγγείλουν ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

- Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φορούν μάσκα. Διαφορετικά, σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Πιστοποιητικά και ταυτότητες

- Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, για να μπουν σε κλειστό χώρο εστίασης.

- Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ζητείται από τον πελάτη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

- Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα

- Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

- Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

- Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύσει για τα καφέ και τα εστιατόρια των εμπορικών κέντρων που είναι στα μπαλκόνια.

- Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία. Στις ταράτσες η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά το ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69