tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα με επιδότηση μισθού και κατάρτιση για λιανεμπόριο, τουρισμό, εστίαση

Προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τους πλέον πληττόμενους από τον κορονοϊό κλάδους της οικονομίας, όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός και το λιανεμπόριο, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης θα είναι ένα μείγμα επιδοτήσεων και επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο να ανακοπεί κύμα αύξησης της ανεργίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση στην νέα κανονικότητα.

Τα νέα προγράμματα θα έχουν δυο σκέλη:

  • επιδοτήσεις – π.χ. μισθού και εισφορών
  • αναβάθμιση δεξιοτήτων μέσω επαγγελματικής κατάρτισης

Θα ενταχθούν στην χρηματοδοτική «ομπρέλα» του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται να νομοθετηθούν και να αρχίσουν να τρέχουν μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021, με στόχο όμως να παραμείνουν ενεργά ως δίχτυ ασφαλείας για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Θα αφορούν, μεταξύ άλλων, στους πλέον πληττόμενους από τα lockdown κλάδους, όπως είναι η εστίαση, ο τουρισμός και το λιανεμπόριο. Στόχος είναι να συνδυαστούν οι επιδοτήσεις μισθού και εισφορών με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δικαιούχων - ιδίως των ψηφιακών - μέσα από ένα «μείγμα» επιδότησης και επαγγελματικής κατάρτισης, που θα περιλαμβάνει και υψηλού επιπέδου πιστοποίηση.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, τα νέα προγράμματα σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν κυρίως, αλλά όχι μόνο, ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας, είναι απαραίτητες σε όλο το φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θα αναδειχθούν σε βασικό εφόδιο για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις.

Πηγή: www.ethnos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69