tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπατσαρά: κίνδυνος να πέσει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες σε πολλές περιοχές της χώρας

batsara

Τον κίνδυνο να πέσει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες σε πολλές περιοχές της χώρας από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους που θα διακοπεί το «αναλογικό σήμα», καθώς δεν καλύπτονται από το «νέο ψηφιακό σήμα» διότι δεν έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι αναμεταδότες, επισημαίνει η Γεωργία Μπατσαρά, που συνυπογράφει σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Υποδομών και Εσωτερικών.

Στην ερώτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «ενημέρωση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κοινωνικό αγαθό. Εντούτοις, πολίτες πολλών περιοχών της χώρας, στερούνται της δυνατότητας λήψεως τηλεοπτικού σήματος, μέσω της «Νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA», καθώς αυτή δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες περιοχές με το «νέο ψηφιακό σήμα».

Πολίτες, οι οποίοι υποχρεώθηκαν, προσφάτως, στην αγορά ειδικού δέκτη ψηφιακού σήματος, δαπανώντας ένα σημαντικό (για τα σύγχρονα οικονομικά τους δεδομένα) ποσό.

Όπως υπογραμμίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές, οι περισσότεροι ορεινοί όγκοι της χώρας καθώς και πολλές πεδινές και ορεινές παραμεθόριες περιοχές στερούνται των κατάλληλων πομπών-αναμεταδοτών. Τα παράπονα και οι καταγγελίες από κατοίκους Δήμων και Κοινοτήτων πολλών περιοχών της χώρας, συνεχώς πληθαίνουν, καθώς από 1ης Ιανουαρίου του 2015, το αναλογικό σήμα θα διακοπεί και θα εκπέμπεται μόνο ψηφιακό, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, η «DIGEA» επικαλείται ευθύνη των Δήμων για τους αναμεταδότες, οι δε Δήμοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η προσδοκώμενη «μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή», δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς πολίτες της Χώρας και προς την κατεύθυνση επίλυσής τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών», οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς μεταξύ άλλων:
Τι προβλέπει η σχετική συμφωνία παραχώρησης;

Ποιος θα καλύψει τη δαπάνη για την τοποθέτηση των απαραίτητων αναμεταδοτών.

Αν προτίθενται τα υπουργεία να εξετάσουν τη δυνατότητα παράτασης εκπομπής του αναλογικού σήματος, μέχρι να καλυφθεί όλος ο Ελλαδικός χώρος με σύστημα αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69