tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόωρες κάλπες 25 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος

kalpes

«Φωτιά» έχουν πάρει πλέον τα σενάρια για το πότε θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου και πότε θα μπορούσαν να διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές.

Εφόσον η πρώτη ψηφοφορία διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου τότε η επόμενη θα είναι έξι ημέρες μετά ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη. Οι επόμενες έξι ημέρες δίνουν την πιο κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου, δύο 24ωρα πριν εκπνεύσει το 2014.
Τότε οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν η χώρα θα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Στο σενάριο της μη συγκέντρωσης των 180 βουλευτών η παρούσα Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές εντός 10 ημερών με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πιο πιθανές ημερομηνίες φαντάζουν η Κυριακή 25 Ιανουαρίου και η επόμενη Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Ολες οι ψηφοφορίες είναι ονομαστικές και φανερές.

Σε ότι αφορά το διαδικαστικό της υπόθεσης:

Με ημερήσια διάταξη που θα εκδώσει ο Πρόεδρος της Βουλής οι βουλευτές θα συγκεντρωθούν στην Ολομέλεια προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη ψηφοφορία η οποία απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους για να εκλεγεί ΠτΔ. Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου και με την αναζήτηση ξανά 180 ψήφων. Aν δεν επιτευχθεί ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται 29 Δεκεμβρίου, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 βουλευτές.

Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Bουλής. Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανές ημερομηνίες για προσφυγή στις κάλπες θα ήταν οι 18 και 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.

H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180). Aν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).

Aν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία. Στην τελευταία περίπτωση θα μπορούσε να εκλεγεί ΠτΔ ακόμα και με ελάχιστες ψήφους.

πηγή: www.imerisia.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69