tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Σίμος Τάμογλου: Ο Συμπαραστάτης του Δημότη στον δήμο Αλεξάνδρειας αποφασισμένος να δώσει λύσεις σε προβλήματα δημοτών

Στον δήμο Αλεξάνδρειας, η λειτουργία του θεσμού «Συμπαραστάτης του Δημότη» ξεκίνησε με την εκλογή του Σίμου Τάμογλου από το Δημοτικό Συμβούλιο στο τέλος Μαΐου. Ο κ. Τάμογλου είναι ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα (μάλιστα δήλωσε ότι αν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα θα παραιτούνταν) και ανέλαβε αυτόν τον ρόλο στον συγκεκριμένο δήμο, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημασία του θεσμού και να αποδείξει την ωφέλεια του στους πολίτες.

Η παρουσίαση του θεσμού στα ΜΜΕ από τον κ. Τάμογλου στοχεύει στην ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, έτσι ώστε να γνωρίζουν πως έχουν έναν ανεξάρτητο μεσολαβητή ανάμεσα σε αυτούς και τη διοίκηση του δήμου. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη δεν αποτελεί μέρος της διοίκησης, αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας που επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη βρίσκεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, ένα σημείο προσβάσιμο και γνωστό στους δημότες. Ο κ. Τάμογλου, αναφερόμενος στη σημασία του θεσμού, δήλωσε: «Είναι μια κατάκτηση η λειτουργία του θεσμού. Όπου λειτουργεί σωστά αποδίδει. Θα προσπαθήσω να δουλέψει όπως πρέπει».

Ο στόχος του είναι να αντιμετωπίζει και να επιλύει προβλήματα των δημοτών. Η αποστολή του περιλαμβάνει τη διαπίστωση ζητημάτων κακοδιοίκησης μέσω επώνυμων καταγγελιών από δημότες και επιχειρήσεις, τις οποίες εξετάζει και ερευνά. Σύμφωνα με τον κ. Τάμογλου, μέσα σε τριάντα ημέρες από την παραλαβή της καταγγελίας, θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση.

Επιπλέον, ο κ. Τάμογλου διευκρίνισε ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη δεν ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε ασχολείται με τεχνικής φύσης ζητήματα. Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τη διοίκηση του δήμου, δεδομένου ότι υπήρξε συνεργάτης του δημάρχου στο παρελθόν, ο κ. Τάμογλου διαβεβαίωσε ότι δεν θα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και σημείωσε ότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

Η έναρξη της λειτουργίας του θεσμού «Συμπαραστάτης του Δημότη» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον δήμο Αλεξάνδρειας, με την ελπίδα ότι θα ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ δημοτών και διοίκησης και θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69