tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Τι θα συζητήσει

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί την 10η Απριλίου 2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 62), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. 4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 (σχετική απόφαση αριθμ. 102/2023 Οικονομικής Επιτροπής). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. Έγκριση ή μη Έκθεσης Απογραφής της 31/12/2022 του Ο.Π.Α.ΚΟ.Μ. για την παραλαβή τους από τον Δήμο Αλεξάνδρειας, λόγω κατάργησης του Ν.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

3. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη παράτασης του Συμβατικού Χρόνου Παράδοσης του εξοπλισμού που αφορά την προμήθεια με τίτλο : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Ανακοίνωση ορισμού επιτροπής για την παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

6. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο «Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

7. Ανακοίνωση ορισμού επιτροπής για την παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών του έργου «Ανάπλαση πλατείας ΟΣΕ Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

8. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο «Ανάπλαση πλατείας ΟΣΕ Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση χορήγησης ή μη παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης της επιστημονικής Υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας κατά τη Δημοπρασία και Κατασκευή του Υποέργου 2». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

10. Λήψη απόφασης για την έγκριση χορήγησης ή μη παράτασης της τέταρτης και πέμπτης ενδεικτικής τμηματικής προθεσμίας του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

11. Έγκριση ή μη επέκτασης-επιμήκυνσης της απασχόλησης προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών)του Ν.3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα” (1η Τροποποίηση Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 11/2017) του Ο.Α.Ε.Δ.”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12. Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης & Παραλαβής Προμηθειών (άρθρο 221 παρ. 11β του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 108 του Ν. 4782/2021), για το έτος 2023, των συνεχιζόμενων συμβάσεων του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (ΟΠΑΚΟΜ). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

13. Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Υπηρεσιών (άρθρο 221 παρ. 11δ του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 108 του Ν. 4782/2021), για το έτος 2023 των συνεχιζόμενων συμβάσεων του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (ΟΠΑΚΟΜ). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

14. Εκλογή υδρονομέων άρδευσης έτους 2023 και καθορισμός της αμοιβής τους. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

15. Λήψη απόφασης για την κατανομή εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 102.640,00 ευρώ από τον εγκεκριμένο πρ/σμό του Δήμου οικ. Έτους 2023 για την κάλυψη έκτακτων και άμεσων αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (σχετ. η υπ΄αριθ. 04/2023 απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

16. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας στην Α.Σ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ “ΑΘΛΟΣ” (αφορά την με αριθμό 06/2023 απόφαση της Κοινότητας Αλεξάνδρειας). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

17. Έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης του Τεχνικού Δελτίου Πράξης και της Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων Ρομά Δήμου Αλεξάνδρειας» με Κωδικό ΟΠΣ 5037927 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

18. Έγκριση ή μη της 1ης τροποποίησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του προγράµµατος «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (σχετ. η υπ΄αριθ. 17/2023 απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Α.). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ)

19. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση του καταστήματος που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Πλατάνου του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΜΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

20. Λήψη απόφασης για την λύση μίσθωσης ή μη του αρίθ. 33 & 34 (ενιαίο κατάστημα) δημοτικού καταστήματος, που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΜΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

21. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως για δωρεάν παραχώρηση ή μη δημοτικού καταστήματος για τη στέγαση γραφείου, στον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΜΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

22. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως για δωρεάν παραχώρηση ή μη αίθουσας που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών Μελίκης “Το Κωστί”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΜΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

23. Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη της από 25-01-2023 μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά στη δημοτική οδό που συνδέει τη Δ.Κ. Παλαιού Προδρόμου με την επαρχιακή οδό Κουλούρας-Μελίκης (σχετ. η υπ΄αριθ. 06/2023 απόφαση της Ε.Π.Ζ.). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

24. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: “Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής» (σχετ. η υπ΄αριθ. 23/2023 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69