BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

19η Γιορτή Πίτας στην Αλεξάνδρεια: Παράδοση, δημιουργία και γεύση σε έναν θεσμό

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία από τις  αναμενόμενες εκδηλώσεις της χρονιάς, την 19η Γιορτή Πίτας, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει αγαπηθεί από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, φέρνοντας μαζί τους πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους για να αναδείξουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

Σε κάλεσμά τους προς τους συλλόγους ο Δήμος Αλεξάνδρειας σημειώνει: Κάθε σύλλογος καλείται να συμμετάσχει με μία παραδοσιακή πίτα, την οποία θα εμπλουτίσει με μία δική του, πρωτότυπη πινελιά. Με τη διατήρηση της παράδοσης στο επίκεντρο, η δημιουργικότητα των συμμετεχόντων υπόσχεται γεύσεις που θα εκπλήξουν και θα ενθουσιάσουν τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση θα έχει και έναν ιδιαίτερο διαγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς η καλύτερη πίτα θα βραβευθεί, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κερδίσουν αναγνώριση για τη μαγειρική τους τέχνη. Το γεγονός αυτό προσφέρει μία ξεχωριστή διάσταση στην εκδήλωση, καθώς οι συμμετέχοντες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πλούσια παράδοση των πίτων που χαρακτηρίζει την ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα την περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Η γιορτή αυτή δεν είναι μόνο ένα γαστρονομικό γεγονός, αλλά και μια γιορτή συνάντησης των κατοίκων και της τοπικής κοινότητας, προσφέροντας ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων, συνταγών και ιστοριών, αλλά και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η βραδιά αναμένεται να είναι γεμάτη από ζωντανά αρώματα, γελαστά πρόσωπα και φυσικά, πολλές γευστικές πίτες, έτοιμες να συναγωνιστούν για τον τίτλο της καλύτερης πίτας του Δήμου Αλεξάνδρειας!

Κριτήρια:

Παραδοσιακή βάση: Η πίτα πρέπει να διατηρεί τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής πίτας.

Πρωτοτυπία: Μια μοναδική γεύση ή παρουσίαση που θα την ξεχωρίσει.

Κριτική Επιτροπή:

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από δύο καταξιωμένους σεφ, τον Θωμά Λεπτοκαρίδη και τον Ιωάννη Σαμούκα, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις συμμετοχές. Ο τρίτος κριτής θα κληθεί από τους σεφ να είναι από το κοινό.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και ενημερώστε τον δήμο για την πίτα που θα φέρετε, μέχρι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 2333053217, Πουλουτίδου Νόπη.

Προσέλευση:

Προσέλευση με την πίτα σας μέχρι τις 5.00 μ.μ.

Μετά την αξιολόγηση των πιτών, θα αναδειχθεί η νικητήρια πίτα και θα δώσει στον σύλλογο ένα σημαντικό δώρο. Έπειτα, θα ακολουθήσει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με παραδοσιακούς ρυθμούς.

Γαστρονομική Παράσταση

Οι δύο σεφ θα μας εντυπωσιάσουν με ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις σε ένα live cooking class, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις με βάση την παραδοσιακή πίτα.

Μουσική Βραδιά

Η βραδιά θα συνεχιστεί με ένα μουσικό πανηγύρι με μαέστρους 10 δεξιοτέχνες καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν στις μελωδίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο κορυφαίος Ηπειρώτης δημοτικός τραγουδιστής Κώστας Τζήμας μαζί με την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου, η ζυγιά του Βασίλη Μανωλόπουλου και η ποντιακή λύρα του Στέφανου Σισμανίδη, θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με παραδοσιακούς ρυθμούς.

Ακούστε το μελωδικό κλαρίνο, τους δυναμικούς ζουρνάδες της Μακεδονίας, την ποντιακή λύρα, τα ηπειρώτικα μοιρολόγια, τους γρεβενιώτικους χαβάδες και άλλα λυρικά τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες αγάπης, χαράς και λύπης σε νοσταλγικά ορχηστρικά κομμάτια και ξέφρενους χορούς που θα σας παρασύρουν στο ρυθμό τους!

Την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβει με τον μοναδικό του τρόπο ο κωμικός stand-up, Αλέξανδρος Μουρατίδης!

Συμμετέχοντες Μουσικοί:

  • Κώστας Τζήμας (δημοτικός τραγουδιστής)
  • Δημήτρης Παράσχος (κλαρίνο)
  • Αντώνης Παπαδόπουλος (κρουστά)
  • Πέτρος Πιπιλιάρης (πλήκτρα)
  • Θοδωρής Σιταράς (τρομπέτα)
  • Θωμάς Τσιοτίκας (βιολί)
  • Στέφανος Σισμανίδης (ποντιακή λύρα)
  • Γιώργος Ουζουνής (ζουρνάς)
  • Βασίλης Μανωλόπουλος (ζουρνάς)
  • Άγγελος Μούτσα (νταούλι)

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69