BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όχι στα ανεξέλεγκτα πλαστικά απορρίμματα φυτοφαρμάκων στους δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους

Σοβαρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλε ο Δήμος Αλεξάνδρειας, καλώντας τους δημότες να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης από ανεξέλεγκτα απορρίμματα, και κυρίως από πλαστικά συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Με μια ανακοίνωση που υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τα οικοσυστήματα, οι δημοτικές αρχές εφιστούν την προσοχή στη σοβαρή επιβάρυνση που προκαλείται από τη συνεχή ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Δήμος τονίζει ότι οι φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και ξηρασίες, είναι μεν μέρος του φυσικού κύκλου, όμως οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον. Οι τοπικές οικολογικές ισορροπίες διαταράσσονται συνεχώς, με τα οικοσυστήματα να απειλούνται από την ανεξέλεγκτη ρύπανση, κάτι που ενδέχεται να έχει ολέθριες συνέπειες για το κλίμα και την υγεία των κατοίκων.

Το πρόβλημα είναι αισθητό ήδη στην καθημερινότητα των πολιτών, με επιπτώσεις που κυμαίνονται από την όξινη βροχή και την εξαφάνιση ειδών μέχρι την επιδείνωση των κλιματικών φαινομένων. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η επιδείνωση των συνθηκών ρύπανσης μπορεί να εντείνει την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται αρνητικά και τα κτίρια, με τη διάβρωση των υλικών τους από μικροσωματίδια.

Στην ανακοίνωση του Δήμου, γίνεται λόγος για την ανάγκη άμεσης αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Το καθαρό περιβάλλον αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ίδια την προσωπικότητά μας και την ανάπτυξή μας ως κοινωνία», επισημαίνεται, καλώντας τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Η καμπάνια της Δημοτικής Αρχής επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Απαγόρευση απόρριψης πλαστικών φυτοφαρμάκων στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους – Η ρύπανση από αυτά τα υλικά έχει σοβαρές επιπτώσεις στα τοπικά οικοσυστήματα και την υγεία των πολιτών.

Ορθή χρήση φυτοφαρμάκων – Η σωστή διαχείριση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον.

Ευαισθητοποίηση και δράση από όλους τους δημότες – Το περιβάλλον είναι κοινή μας ευθύνη και απαιτείται συλλογική προσπάθεια για τη διατήρησή του καθαρού.

Το μήνυμα της ανακοίνωσης είναι σαφές: «Ας συνειδητοποιήσουμε ότι το περιβάλλον μας χρειάζεται κάθε μέρα». Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69