tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας (φωτογραφίες, βίντεο)

Η παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε δραματουργία - σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας.

Στο ρόλο της Ελένης ήταν η Βερόνικα Αργέντζη, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την πόλη μας και παρουσίασε τον «Έρημο Σταθμό» του Γιώργου Λιόλιου.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Γιώργος Λιόλιος, Δικηγόρος - Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού της Αντιπεριφέρειας της Π.Ε. Ημαθίας και του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου αυτού.

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου δεν είναι ακριβώς η μυθική Ωραία Ελένη της Τροίας. Είναι το γερασμένο της είδωλο, που μιλάει για ένα παρελθόν μιας ματαιωμένης ευτυχίας, που έχει υποκατασταθεί με απατηλές οπτασίες και φαντάσματα. Μιλά για μας τους ίδιους και για τον ίδιο της τον εαυτό.

Αναμοχλεύει τον έρωτα, τα πάθη, τα γηρατειά, γεφυρώνοντας τον αρχαϊκό μύθο με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η «Ελένη», με τη σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, σαν σύμβολο αυτογνωσίας, επανακτά τη θεϊκή ταυτότητά της και ξαναγίνεται το διαχρονικό ίνδαλμα της: Ομορφιάς και ανθρώπινης Ευτυχίας. 

Η ερμηνεία της Βερόνικα Αργέντζη ήταν συγκλονιστική σε αυτό το σπουδαίο έργο του Γιάννη Ρίτσου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Δείτε ένα απόσπασμα από το έργο:

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69