tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρεμιέρα έκανε η παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος» (φωτογραφίες, βίντεο)

Πρεμιέρα έκανε το απόγευμα του Σαββάτου η θεατρική παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος», του Τενεσί Ουίλιαμς, από την ομάδα «Έκφραση Α» της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αποστολίδη.

 

Το έργο, που αποτελεί συμπαραγωγή του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», παρουσιάστηκε μεταφέροντας το μήνυμα να σταματήσει η γυναικεία κακοποίηση.

Η υπεύθυνη προγραμματισμού, Κατερίνα Γρηγοριάδου, χαιρέτησε την εκδήλωση κι εκ μέρους του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας ανέφερε τα εξής: «Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα κατά της Γυναικείας Κακοποίησης. Τον Δεκέμβριο του 1999 ο ΟΗΕ ανακήρυξε τη μέρα αυτή ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν ψυχολογικά, κοινωνικά και νομικά κάθε γυναίκα, που βρίσκεται σε ανάγκη συνδιοργανώνουν και συνδράμουν στην παραγωγή του θεατρικού έργουτης Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Λεωφορείο ο πόθος» με σκοπό να δώσουν ένα μήνυμα ενάντια στη Γυναικεία Κακοποίηση προτρέποντας κάθε γυναίκα να μιλήσει και να ζητήσει βοήθεια γι’ αυτό που της συμβαίνει».

Οι ηθοποιοί με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες κέρδισαν τις εντυπώσεις των θεατών.

Το Σάββατο δόθηκαν δύο παραστάσεις (απογευματινή – βραδινή), ενώ το ίδιο θα συμβεί και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου (απογευματινή στις 6.00μ.μ. και βραδινή στις 8.30μ.μ.), στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Γενική είσοδος: 8€

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Τένεσι Ουίλιαμς

Μετάφραση: Παύλου Μάτεση

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αποστολίδης

Σκηνογραφία: Πασχάλης Γαβρηιλίδης

Ενδυματολογία: ομάδα Έκφραση Α’

Κατασκευή Σκηνικών: Πασχάλης Γαβρηιλίδης, Γιώργος Βέγκος

Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης/ Λάζαρος Μπίντσης

Πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης / Σαξόφωνο: Λάζαρος Μπίντσης

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος / Κωνσταντίνος Αποστολίδης

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Οργάνωση Παραγωγής-Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Μπλανς: Ελισάβετ Πιπερίδου – Εύη Μαρκοπούλου

Στάνλεϊ: Θέμης Καλούδης

Στέλλα: Όλγα Παπαδοπούλου – Βίκυ Κουκάρα

Μιτς: Λευτέρης Κορυφίδης

Νέος: Γιάννης Καραβασίλης – Γιώργος Κατσίκας

Νοσοκόμα: Μαρία Κυροπούλου

Γιατρός: Χρήστος Καραβασίλης – Δημήτρης Τζιμογιάννης

Ευνίκη (γειτόνισσα): Μαίρη Μεγγιάνη

Φίλοι του Στάνλεϊ: Γαβριήλ Μιχαηλίδης – Αλέξανδρος Μανούδης

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Μπλάνς, μια καθηγήτρια από τις Νότιες Πολιτείες, επισκέπτεται μετά τον πλειστηριασμό της οικογενειακής περιουσίας της, την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άντρα της Στάνλεϋ Κοβάλσκυ στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κοβάλσκυ, που ως Πολωνός μετανάστης και εργάτης αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από την Μπλανς, καθηλώνει την Στέλλα με τον οξύθυμο και επιβλητικό χαρακτήρα του, σε μία σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η υπερευαίσθητη και κάπως υπερβολική Μπλανς, τονίζοντας την ευγενή καταγωγή και την καλή ανατροφή της, μπαίνει στο στόχαστρό του και ενδόμυχα γεννιέται ένας κρυφός πόθος. Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος της Μπλανς και λόγω της συγκατοίκησης, δημιουργούνται εντάσεις και πολλαπλά ξεσπάσματα, που αφαιρούν ένα-ένα τα πέπλα από τους πολύπλοκους χαρακτήρες των ηρώων. Εν τέλει το όριο μεταξύ λογικής και παράνοιας γίνεται όλο και περισσότερο θολό, με αποτέλεσμα το ολέθριο τέλος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69