tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ροκιές και μέταλ μουσικές από τους Necropolis στο Φουαγιέ της Στέγης (φωτογραφίες, βίντεο)

Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα παρακολούθησε το Βεροιώτικο κοινό το βράδυ της Δευτέρας, στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Στα πλαίσια των δράσεων «Μουσικές βραδιές στο φουαγιέ» που διοργανώνει η ΚΕΠΑ  Δήμου Βέροιας, το μουσικό συγκρότημα Necropolis έκανε την πρώτη του συναυλία. Το συγκρότημα που αποτελείτε από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασε ένα ξεχωριστό live πρόγραμμα με ροκ και μέταλ μουσική, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Ακούστηκαν τα τραγούδια:

Nothing else maters  (Metallica)

Fade to black (Metallica)

Enter sadma (Metallica)

For whom the bells tolls (Metallica)

Seek and destroy (Metallica)

Highway to hell (ACDC)

Tnt (ACDC)

Paranoid (Black Sabbath)

Hells bells (ACDC) – τραγούδι Γιώργος Ασίκης (μαθητής α' λυκείου)

Thunderstruck (ACDC)

Sweet dreams (Marlin Manson) – τραγούδι Γαλήνη Ιωάννου (μαθήτρια γ' γυμνασίου)

Ο Βασιλιάς της Σκόνης (Ξύλινη Σπαθιά)

Ταξιδιάρα Ψυχή (Τρύπες)

Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε έπειτα από προτροπή του κοινού.

Η μουσική βραδιά έγινε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Διευθυντής Αθανάσιος Αλατζόγλου και η υπεύθυνη δραστηριοτήτων Λένα Δημητριάδου.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: 

Τύμπανα, back vocals: Γιώργος Κοπαλίδης (μαθητής γ' γυμνασίου)

Κιθάρα, back vocals: Δημητρης Θυμιόπουλος (μαθητής γ' γυμνασίου)

Μπάσο, lead φωνητικά: Παναγιώτης Αναγνώστης (μαθητής γ' γυμνασίου)

Κιθάρα, back vocals: Ορέστης Μέλλιος (μαθητής α' λυκείου)

NECROPOLIS

Το συγκρότημα Necropolis ξεκίνησε το 2020 σαν "πείραμα" μεταξύ των 2 από τα σημερινά 4 μέλη του συγκροτήματος, τον drummer (Γιώργο Κοπαλιδη) και τον πρώτο κιθαρίστα του συνόλου (Δημήτρη Θυμιόπουλο), οι οποίοι ήθελαν να τζαμάρουν πάνω σε στυλ κλασσικού ροκ με τραγούδια των ACDC, όπως Back in Black και Hell's Bells. Μετά από πρόσκληση από τον κιθαρίστα ο σημερινός μπασίστας και lead vocalist (Παναγιώτης Αναγνώστης) μπήκε στο σχήμα ως σαξοφωνίστας άρχισαν να τζαμάρουν μαζί με γκρουβ μουσική τζαζ, φανκ. Το χαλαρό στυλ όμως της τζαζ δεν τους ενέπνευσε και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αρχικό δρόμο που είχαν διαλέξει, αυτόν της ροκ μουσικής. Αφού αγόρασε ο σημερινός μπασίστας του σχήματος το πρώτο του μπάσο άρχισαν να μπαίνουν ξανά στο πνεύμα της ροκ καθώς και της μέταλ μουσικής. Η μπάντα θέλοντας να βγάλει άλμπουμ έκανε ηχογράφηση σε στούντιο με 4 ροκ κομμάτια, τα οποία τους έπεισαν ότι μπορούν να γίνουν η μπάντα που θέλουν.

 Καθώς όμως ο καιρός περνούσε χωρίς πολλές πρόβες το σχήμα άρχισε σιγά σιγά να πέφτει. Ήταν έτοιμοι να διαλυθούν, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σε ένα μαγαζί live μπροστά σε κοινό 200 ατόμων. Αυτό τους ξαναζωντάνεψε την ιδέα να συνεχίσουν. Στη συνέχεια η μπάντα έβαλε στην παρέα και τον 2ο κιθαρίστα (Ορέστη Μέλλιο), ο οποίος λόγω του υψηλού επιπέδου κιθάρας που βρίσκεται, ανέλαβε τα περισσότερα σόλα στα τραγούδια. Σήμερα η μπάντα κάνει συνεχείς πρόβες κι ετοιμάζεται για νέα live!

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69