tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε Στέκι Ρεμπέτηδων μεταμορφώθηκε η πλατεία Εληάς (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την "Αρχόντισσα Σμύρνη" ολοκληρώθηκε η τριλογία των θεατρικών μουσικοχορευτικών παραστάσεων στην Βέροια, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Σάββατο, παρά την πρόσκαιρη καταιγίδα, πραγματοποιήθηκε το τρίτο μέρος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με τη συνεργασία των Συλλόγων Μικρασιατών Ημαθίας.

Απόψε η πλατεία Εληάς μεταμορφώθηκε στα στέκια που σύχναζαν οι ρεμπέτες. Στον χώρο δηλαδή που οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα συναντιούνταν κι εξέφραζαν μέσα από τα Σμυρνορεμπέτικα τραγούδια τον πόνο τους, τη νοσταλγία τους, την αγάπη τους και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής τους.

Για ακόμη μία φορά η παραδοσιακή ορχήστρα «Μελορυθμοί» παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας να συνοδεύουν χορεύοντας. Ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια όπως «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Κάτω στα λεμονάδικα», «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Καϊξής», «Έλα απόψε στου Θωμά», «Φραγκοσυριανή», «Μπελαλής» κ.α.

Μουσική έπαιξαν οι:

Λαγιώνη Κατερίνα, φωνή

Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – φωνή

Κουτσιμανή Άννα, λάουτο

Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά

Τρύφων Παρπούλας, μπουζούκι

Πατόπουλος Μάκης, ακορντεόν

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69