tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ Αιγών με ήχους από Πόντο, Κουρδιστάν, Συρία, Αρμενία (φωτογραφίες, βίντεο)

Έπεσε την Κυριακή το βράδυ στην Βεργίνα η αυλαία του πρώτου Φεστιβάλ Αιγών, που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ Βέροιας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τον Δήμο Νάουσας.

Για τρεις μέρες στις Αιγές και στην Μιέζα θα ακουστούν οι μουσικές και τα τραγούδια των λαών που συναποτέλεσαν και συγκληρονόμησαν την Οικουμένη του Αλέξανδρου και όλων εκείνων που ονειρεύτηκαν έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί σμίγουν και συνυπάρχουν.

Για τρεις μέρες παρουσιάστηκε η μουσική ποικιλομορφία όλων αυτών των περιοχών, από την Μαύρη Θάλασσα ως τις πηγές του Νείλου, από τις όχθες της Μεσογείου ως τον Καύκασο, τον Τίγρη και τον Γάγγη, με πρωτεργάτη τον διεθνούς φήμης Αρμένιο μουσικοσυνθέτη Haig Yazdjian και την ορχήστρα του, και καλεσμένους σημαντικούς σολίστ, διακεκριμένους μουσικούς από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό που ήρθαν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ,ο χώρος γέμισε και η βραδιά ξεκίνησε με μουσική από τον Πόντο. Ο Γιάννης Τσανασίδης με την ποντιακή λύρα οδήγησε το κοινό νοερά στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Δείτε ένα απόσπασμα από το πρόγραμμά του:

Ακολούθησε η Elenore Fourniau η οποία παρουσίασε ήχους από το Κουρδιστάν. Ερωτικά τραγούδια, γάμου αλλά νανούρισμα από το Κουρδιστάν παρουσιάστηκαν το κοινό. Η Elenore είπε ότι πρώτη φορά τραγούδησε στην Ελλάδα ενώ σε ένα από τα τραγούδια της συμμετείχε με την ποντιακή λύρα και ο Γιάννης Τσανασίδης. Δείτε ένα απόσπασμα από το πρόγραμμά της:

Η βραδιά έκλεισε με τον Haig Yazdjian. "Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λαοί που δημιούργησαν αυτή την μουσική, ταλανίζονται από πολέμους" σχολίασε και συνοδευόμενος από την ορχήστρα του, με αφετηρία το Ιράκ, την αρχαία Μεσοποταμία, ταξίδεψε το κοινό στην Συρία και την Αρμενία. Δείτε ένα απόσπασμα:

Συμμετείχαν οι μουσικοί :

Τάσος Πούλιος - κανονάκι
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα
Ταξιάρχης Γεωργούλης - ούτι
Νίκος Παραουλάκης - νέυ
Απόστολος Σιδέρης - κοντραμπάσο
Φοίβος Αποστολίδης - κρουστά
Μπινγκιόλ (ΑΡΜΕΝΙΑ)

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69