tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κρητική βραδιά με το "Γαϊτάνι" διοργάνωσε στην Βέροια η ΚΕΠΑ (φωτογραφίες, βίντεο)

Κρητική βραδιά με το μουσικό σχήμα "Γαϊτάνι" διοργάνωσε την Κυριακή στον πεζόδρομο της οδού Τσούπελη στην Βέροια, η ΚΕΠΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων " Μουσικό Περίπτερο".

Παρακολουθείστε βίντεο από την εκδήλωση

Ο κόσμος της Βέροιας απόλαυσε τους τέσσερις καλλιτέχνες που ανέβασαν το κέφι στα ύψη. 

Το γαϊτάνι είναι ένα μάλλινο, βαμβακερό ή μεταξωτό κορδόνι που έχει πλεχτεί περίτεχνα με τρεις είτε τέσσερις κλωστές, που στόλιζε συνήθως το κάτω μέρος των μανικιών ή τον ποδόγυρο.

Το μουσικό σχήμα Γαϊτάνι είναι το συγκρότημα που δημιούργησαν ο Ηλίας Ανδρεουλάκης, ο Μάριος Μπορμπουδάκης και ο Κωστής Κυριτσάκης, τρεις φίλοι με καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζουν και δραστηριοποιούνται μουσικά στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος τους είναι να πειραματιστούν με νέους ήχους και νέες προσεγγίσεις πάνω στην παραδοσιακή, αλλά και τη σύγχρονη κρητική μουσική.

Ο μουσικός πειραματισμός του σχήματος αφορά, αφενός, τον τρόπο ερμηνείας και εκτέλεσης των μελωδιών, που είναι άλλοτε έντονα παλαιικός και άλλοτε με πολλά σύγχρονα στοιχεία, και αφετέρου τηνπ ροσθήκη του βιολοντσέλου, του οποίου ο ήχος ταιριάζει ιδιαίτερα με το ύφος της κρητικής μουσικής.

Κατά καιρούς, έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες ένταξης τόσο του τσέλου όσο και άλλων κλασσικών οργάνων στο οργανολόγιο της κρητικής μουσικής, αλλά είναι η πρώτη φορά που το τσέλο αναλαμβάνει έντονα σολιστικό ρόλο και μοιράζεται ισάξια τις μουσικές φράσεις με τη λύρα και το λαγούτο. Με τον τρόπο αυτόν, αναδεικνύονται ταυτόχρονα τα τρία όργανα του σχήματος με απόλυτη ισορροπία, όπως και σε ένα άρτια πλεγμένο γαϊτάνι, έχοντας όμως πάντοτε ως στόχο να εξυπηρετήσουν και να αναδείξουν
την ίδια την κρητική μουσική.

Το σχήμα 

Ανδρεουλάκης Ηλίας - λύρα
Μπορμπουδάκης Μάριος - λαγούτο
Κυριτσάκης Κωστής - τσέλο, μαντολίνο
Παρασκευόπουλος Στάθης - κρουστά

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69