tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αυλαία για την «Βέροια Εύηχη Πόλη» με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο (φωτογραφίες, βίντεο)

Αυλαία άνοιξε το μουσικό φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη». Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, η ΚΕΠΑ επέλεξε να τιμήσει έναν φίλο της Βέροιας που έφυγε πρόσφατα, τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Τραγούδια τους ερμήνευσαν δυο μεγάλα ονόματα του χώρου, δυο αγαπημένοι τραγουδιστές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Ανάμεσα στους θεατές και η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη.

Το φεστιβάλ διοργανώνει όπως κάθε χρόνο η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε σήμερα, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά τις διασποράς του κορωνοϊού, κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες και θερμομετρώντας του θεατές.

Αν και μεσοβδόμαδα, Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, το Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, υποδέχθηκε πολλούς συντοπίτες μας που ήθελαν να απολαύσουν αυτό το εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε τον χειμώνα από τη ζωή.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης λέγοντας «ότι φέτος ξεκινάει η «Εύηχη Πόλη», ο σπουδαιότερος πολιτιστικός θεσμός της περιοχής μας με ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο συνθέτη της Βέροιας. Ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε ένας αληθινός φίλος της Βέροιας, ένας άνθρωπος που αγάπησε την πόλη και τους ανθρώπους της, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην τοπική μας κοινωνία, όπως ήταν καθοριστική η συμβολή του στην κατασκευή του Χώρου Τεχνών. Ο Δήμος Βέροιας αναγνωρίζοντας το έργο του, τίμησε τον συνθέτη στην επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης. Ο Δήμος Βέροιας θα προχωρήσει σε μετονομασία του Χώρου Τεχνών Δήμου Βέροιας σε Χώρο Τεχνών Θάνος Μικρούτσικος. Λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να διοργανωθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, μια τελετή εφάμιλλη της αγάπης του Θάνου για την πόλη μας. Αυτό δεσμευόμαστε να συμβεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι οποίοι ερμήνευσαν γνωστά, αλλά κι άγνωστα κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου. Η Μαριάννα Πολυχρονίδη η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στο μουσικό σχήμα απουσίασε λόγω ατυχήματος.

Οι δύο καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες του Θάνου, θυμήθηκαν και τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Κάποια από τα πιο εμβληματικά του έργου του, με τη συμμετοχή του κοινού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69