BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Μελωδίες για την ψυχική υγεία: Μια νύχτα αφιερωμένη στον κινηματογράφο και την ανθρώπινη στήριξη

Με μια μαγευτική μουσική βραδιά στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας. Η φετινή διοργάνωση, αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία, κορυφώθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, με μια συναυλία γεμάτη συναισθήματα και νοσταλγία, υπό τον τίτλο «Τραγουδώντας Σινεμά».

Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, αποτέλεσε έναν ύμνο στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, με τους ταλαντούχους καλλιτέχνες Μανώλη Χατζημανώλη, Στέλιο Καραγιαννίδη και Πέτρο Ρίστα να μας ταξιδεύουν μέσα από τις αξέχαστες μελωδίες της μεγάλης οθόνης. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν εκείνα που έγραψαν ιστορία και σημάδεψαν κινηματογραφικές στιγμές, συνδυάζοντας την τέχνη της μουσικής με την ψυχική υγεία, καθώς η δύναμη της μουσικής έχει αποδειχθεί θεραπευτική και για το μυαλό και για την ψυχή.

Πριν ξεκινήσει η μουσική βραδιά, η υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, Ελευθερία Βενετσανάκου, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της συνδρομής του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η εικαστικός και Γενική Γραμματέας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, Ελένη Στεργίου, η οποία αναφέρθηκε στο εικαστικό έργο και τις δράσεις του συλλόγου, και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Κώστας Ρίζος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον ΣΟΦΨΥ και τη στήριξη που προσφέρουν από κοινού στην κοινότητα.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι παρουσίες των πολιτικών προσώπων της περιοχής, με τον βουλευτή Ημαθίας Βασίλη Κοτίδη και τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη να παρευρίσκονται, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αναγνώριση της πολιτείας στις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και στήριξης των ψυχικά ασθενών.

Η συναυλία αυτή δεν ήταν μόνο μια πολιτιστική εκδήλωση, αλλά και μια αφορμή για να σκεφτούμε την ανάγκη φροντίδας της ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι κοινωνικές και προσωπικές προκλήσεις αυξάνονται. Μέσα από την τέχνη, την ενημέρωση και την αλληλεγγύη, ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας συνεχίζει να χτίζει γέφυρες στήριξης για όλους όσοι έχουν ανάγκη.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69