tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας τάραξαν το Imathia Quality και τη ΔΕΘ

Με ηχηρή παρουσία και εντυπωσιακή συμμετοχή, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας ξεχώρισε στο πλαίσιο του Ημαθία Quality στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Οι παραδοσιακοί χοροί και τα ποντιακά σατυρικά δρώμενα, με κορυφαίο το έθιμο των Μωμόγερων, κέρδισαν την προσοχή του πλήθους. Υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Ασβεστά, το χορευτικό σχήμα της Ευξείνου Λέσχης κατάφερε να μεταφέρει το κέφι και τη ζωντάνια των Ποντίων στους επισκέπτες της έκθεσης.

Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε μόνο στον χώρο του περιπτέρου του Imathia Quality, αλλά επεκτάθηκε και στους εξωτερικούς χώρους της Έκθεσης, με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά, χορεύοντας και χειροκροτώντας ασταμάτητα. Η διεθνής εμπειρία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας έκανε τη διαφορά, με την παράστασή τους να αποτελεί σημείο αναφοράς της ημέρας.

Παράλληλα, το γυναικείο τμήμα της Λέσχης παρουσίασε την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα μέσω της δράσης «Στράτας Φαείν». Με την επίβλεψη της Ελένης Φανιάδη και του σεφ Γιώργου Παλαισίδη, ετοίμασαν και προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα, όπως υβριστόν, περέκ, τσιριχτά, μελιτζανόπιτα με ξυνόγαλο και πολλά άλλα. Πάνω από 1.000 επισκέπτες γεύτηκαν αυτές τις λιχουδιές, γεμίζοντας το περίπτερο της Ημαθίας με γεύσεις και αρώματα από τον Πόντο.

Η εκδήλωση αυτή ήταν σίγουρα μια από τις πιο δυνατές παρουσίες του φετινού Ημαθία Quality, αφήνοντας έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69