tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Γιορτή Πίτας στο Σέλι: Αρώματα, Γεύσεις και Παράδοση

Η πλατεία Σελίου πλημμύρισε με αρώματα και γεύσεις παραδοσιακής πίτας, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ετήσια Γιορτή Πίτας, διοργανωμένη από τον τοπικό Τουριστικό Όμιλο. Η γιορτή αυτή, που αποτέλεσε καρπό της συλλογικής προσπάθειας των κατοίκων και του τοπικού συλλόγου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και ανέδειξε τον πλούτο της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής.

Στη γιορτή συμμετείχαν δέκα τοπικές βλάχες, οι οποίες παρουσίασαν τις ξεχωριστές παραδοσιακές πίτες τους. Παράλληλα, οι επαγγελματίες Κόγιας και Σάκης προσέφεραν τις δικές τους δημιουργίες, προσθέτοντας ποικιλία και γευστικές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα κομμάτια πίτας, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές, συνοδευόμενα από ποτήρι κρασί, έναντι συμβολικού ποσού, δημιουργώντας μια γαστρονομική εμπειρία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της γιορτής ήταν η επίδειξη ανοίγματος φύλλου παραδοσιακής βλάχικης πίτας από την Ολυμπία Αράβα. Με μεγάλη δεξιοτεχνία και μεράκι, η κ. Αράβα άνοιξε το φύλλο σε σχήμα ήλιου με 16 ακτίνες, καθηλώνοντας το κοινό και αναδεικνύοντας την τέχνη και την παράδοση της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα δροσερό και φιλόξενο περιβάλλον, ιδανικό για έναν όμορφο ορεινό προορισμό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίωνο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, οι δημοτικού σύμβουλοι Κώστας Παλουκίδης, Μιχάλης Σουμελίδης, Ευθύμης Τρίγκας, ο πρόεδρος του Κάτω Βερμίου Γιώργος Φαρσαρώτος, οι πολιτευτές Λίνα Τουπεκτσή, Γιώργος Γουλτίδης, οι τοπικοί σύμβουλοι Βέροιας Εύη Βαρακλή, Αναστασία Μπέκα κ.α.

Η Γιορτή Πίτας στο Σέλι αποτέλεσε μια γιορτή γεύσεων, παράδοσης και συλλογικότητας, δείχνοντας πώς η κοινότητα μπορεί να έρθει κοντά μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις. Οι παραδοσιακές πίτες, τα αρώματα και οι γεύσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας το Σέλι ως έναν προορισμό γεμάτο αυθεντική ελληνική παράδοση και φιλοξενία.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69