tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας πραγματοποίησε μια διαθεματική περιήγηση στην περιοχή του Τριπόταμου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας,την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, πραγματοποίησε μια διαθεματική περιήγηση στην περιοχή του Τριπόταμου σε συνεργασία με τους Φίλους του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του και τον Σύλλογο Φίλων του ποταμού Τριποτάμου με θέμα: «AΠΟ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ».

Η περιήγηση ξεκίνησε στις 11:00 η ώρα σε ένα καταπράσινο και υδάτινο τοπίο του Βερμίου, στην περιοχή του οικισμού Τριπόταμου, όπου αναβλύζουν οι πηγές του Ασπρονερίου. Η δράση περιελάμβανε ξενάγηση στους μεταβυζαντινούς ναούς του Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου, πεζοπορική διαδρομή δίπλα στην κοίτη του Ασπρονερίου, ενημέρωση για τις συνθήκες ανάβλυσης των ομώνυμων πηγών, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και ολοκληρώθηκε με πικ-νικ των συμμετεχόντων.

Εκ μέρους της Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας την ξενάγηση στους ναούς έκανε η αρχαιολόγος Μαρία Πολατίδου, για τα νερά του Βερμίου και του Τριποτάμου μίλησε ο Δρ υδρογεωλόγος Αντώνης Μανάκου και εκ μέρους του Συλλόγου των Φίλων ποταμού Τριποτάμου ο γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Ασλάνογλου.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ήδη από το 2012, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69