tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ξενάγηση στον Ναό Χριστού Παντοκράτορα και συναυλία για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με ξενάγηση στον Ναό του Χριστού Παντοκράτορα και συναυλία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που καθιερώθηκε να τιμάται στις 18 Μαΐου.

Το Σάββατο στήθηκε μια όμορφη γιορτή στον αύλειο χώρο του ναού (στις Καμάρες, στο ύψος των Λουτρών επί της Μητροπόλεως), που περιλάμβανε ξενάγηση στον υπό αναστήλωση ναό, που πρόκειται να αποδοθεί στην πόλη σε λίγο καιρό, και συναυλία από το κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας Γεωργία Στρατούλη, ενώ οι συνάδελφοί της Μαρία Χειμονοπούλου, Μερόπη Χατζημιχάλη αναφέρθηκαν στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του μνημείου, στις εργασίας που έγιναν, καθώς και στους ανθρώπους που εργάστηκαν ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του μνημείου. Ο συντηρητής Κώστας Τζίμπουλας παρουσίασε το αναστηλωτικό έργο στις μικρές ομάδες που επισκέπτονταν τον ναό, η μία μετά την άλλη.

Οι παρευρισκόμενοι, που ξεπέρασαν την προσδοκία των διοργανωτών και πλημμύρησαν τον χώρο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως είναι ένα μνημείο που αποκαθίσταται κατά την εξέλιξη του. Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία καθώς σπανίζουν τέτοιες δράσεις.

Παράλληλα, εικοσιένα νεαροί μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη κ.α., αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του».

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69