tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε στην Στέγη η έκθεση εικαστικής κούκλας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 17 Απρίλη, η έκθεση εικαστικής κούκλας του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Η έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από 18 έως 30 Απριλίου 2024, και είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν επισκέψεις σχολικών μονάδων.

«Ακόμη μία δράση του σχολείου με έντονα τα στοιχεία της εξωστρέφειας. Πρόκειται για μία δράση το αποτέλεσμα της οποίας είναι η συνεργασία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς λειτούργησαν απογευματινά εργαστήρια για την κατασκευή της κούκλας, υπό την επίβλεψη της, ‘στρατευμένης συνοδοιπόρου’, δασκάλας του σχολείου, Σοφίας Παυλίδου. Η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαπίστευσης Erasmus+ και της στοχοθεσίας που έχει θέσει το σχολείο.

Η δραστηριότητα έχει να κάνει με τη μαθητεία στο πως η Τέχνη μπορεί να αγκαλιάσει τη συμμετοχή, την οργάνωση και δημιουργία και να κάνει κουκλοθέατρο, να δείξει την αγάπη της προς τη φύση (υπήρχαν υλικά για πέταμα και τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία στη χρήση)… πως η Τέχνη συνοδοιπορεί με την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

Σκοπός της έκθεσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για τις ανάγκες των «Παιδιών της Άνοιξης».

Στην έκθεση παρουσιάζεται πλήθος από κούκλες διαφόρων μεγεθών και θεματολογίας (ήρωες παραμυθιών και σχολικών βιβλίων, σκιάχτρα, μορφές της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας …).

Πολλές απ’ αυτές, αποτέλεσαν και το υλικό εικονογράφησης, πρόσφατα, εκδοθέντος βιβλίου, με τη συμμετοχή εξαιρετικών και βραβευμένων παιδικών συγγραφέων, με τίτλο «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος», μια εκδοτική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Βέροιας», είπε στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Κατσαβός.

Από την πλευρά της ΚΕΠΑ, η Κατερίνα Γρηγοριάδου είπε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να διοργανωθεί ένα φεστιβάλ οικογένειας (family festival) για παιδιά και γονείς στην πόλη μας, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις (μαγειρική, πλανητάριο, bubblesoap, κυνήγι θησαυρού κ.α.). Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί η παράσταση κουκλοθέατρου που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος». Επιπλέον, το βίντεο που γύρισαν τα παιδιά στις ανθισμένες ροδακινιές του κάμπου της Ημαθίας, κι επίσης προβλήθηκε στην ίδια εκδήλωση, εντάχθηκε ως promo στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και έχει συγκεντρώσει ήδη πάρα πολλές προβολές.

Οι επισκέπτες από νωρίς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πρωτότυπη έκθεση και θαύμασαν βασίλισσες και βασιλιάδες, κακές μάγισσες, τον Μέγα Αλέξανδρο, την Ρουμλουκιώτισα με το το περήφανο κατσούλι στο κεφάλι, τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, το Θησέα, τον Πήτερ Παν, τον Πινόκιο, τον Δον Κιχώτη, τον Κοντορεβυθούλη, τον Μικρό Πρίγκιπα, τον Μικρό Νικόλα, τον Αχτιδοϋφαντή, τον Ροζ Πάνθηρα, τον Λούκυ Λουκ, τα Στρουμφάκια, τα 3 Γουρουνάκια, τον Λύκο, τον Γάιδαρο και το ποντικάκι κ.α

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69