tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Εκδήλωση αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου πραγματοποίησε το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και ΚΕΠΑ Βέροιας, στην αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η εκδήλωση "Μάνα, Μητέρα, Μαμά" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου, Γιορτή της Μητέρας. Μιας γιορτής που μας θυμίζει πως ήρθαμε στον κόσμο κι αποτίει φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης κι αγάπης στην γυναίκα που μας έφερε στη ζωή ή μας έδωσε ζωή κι αποτελεί το κέντρο του κόσμου μας.

Η Υπεύθυνη του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. Σταυρούλα Χρυσοπούλου χαιρέτισε και συντόνισε την εορταστική εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε στην Πάττυ Παπαδήμου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Για το έργο που προσέφερε η Πάττυ στο ΚΙΕΠΕ και το οποίο θα διασφαλιστεί με κάθε μέσο, απονεμήθηκε στον σύζυγό της Δημήτρη Θεοδωρίδη, ένα αναμνηστικό.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα, η οποία τόνισε ότι για να είναι η γυναίκα – Ελληνίδα μάνα χαρούμενη κι αισιόδοξη, ώστε να δημιουργήσει μια μεγάλη και χαρούμενη οικογένεια, αλλά και να ανταπεξέλθει σε όλους τους ρόλους της, οφείλουμε να την βοηθήσουμε στην ψυχική ενδυνάμωσή της.

Η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, Αναστασία Αλεξοπούλου Παυλίδου αναφέρθηκε στο Μνημείο Προσφύγων, που εγκαινιάστηκε στις 26 Μαρτίου στην πλατεία Τσερμενίου, κι αναπαριστά την Ελληνίδα Μάνα Πρόσφυγα. Επιλέχθηκε η μορφή της, γιατί κουβαλάει το βάρος της ζωής, ορθώνει το ανάστημά της σε κάθε αντιξοότητα και κάθε κίνδυνο. Βλέπει μπροστά και μοιράζει αγάπη, τρυφερότητα, θάρρος και καλοσύνη.

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς μετέφερε της ευχές του Μητροπολίτη και είπε ότι η Μάνα γιορτάζει κάθε μέρα. Η Μάνα είναι ζωή, αγάπη και στήριγμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Συντονίστρια Κ.Ι.Ε.Π.Ε. Βέροιας Μάρθα Κουτσιμανή της οποίας ιδέα και πρωτοβουλία ήταν η διοργάνωση της αποψινής εκδήλωση. Η σημερινή ημέρα αποτελεί φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης σε όλες τις μανούλες της γης και του ουρανού.  

Μια απολαυστική σκηνή - συνομιλία στο τηλέφωνο, μάνας και κόρης έλαβε χώρα από την Σοφία Χατζηνικολάου και την Γραμματέα του ΚΙΕΠΕ Δώρα Μιχαλούδη. Επρόκειτο για καταστάσεις που πολλές μανούλες έχουν ζήσει με τα παιδιά τους κι απόλαυσαν την δραματοποίηση.

Ακολούθησε η ομιλία «Μάνα σημαίνει αγάπη» της Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διευθύντρια Εκπαίδευσης στην Ακαδημία Εθελοντισμού ΗelpHellas και η προβολή του συγκινητικού βίντεο «Η αγάπη της μητέρας».

Η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία μίλησε για τη μητρική φιγούρα ως σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς και άφθαρτης αγάπης μέσα στους αιώνες. Παρουσίασε, παράλληλα, τις διαφορετικές εκφάνσεις που χαρακτηρίζουν τον ρόλο της μάνας, έναν ρόλο που είναι επιφορτισμένος με μεγάλη ευθύνη, πολλές δυσκολίες και απαιτεί καθημερινές θυσίες. Αναφέρθηκε στα δύο είδη μητέρας, μητρική και μη, υπενθυμίζοντας μας πως η κοινωνία έχει επιβαρύνει τη γυναίκα με το πρότυπο της ιδανικής μητέρας, το οποίο τις περισσότερες φορές μένει μονάχα στη φαντασία μας, παρά τις προσδοκίες.

Στη συνέχεια η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις Τεχνικές Κλινικής Συνέντευξης και στην Ψυχοδιαγνωστική, MSc στην Κλινική Ψυχική Υγεία, Σοφία Γεωργιάδου, ανέπτυξε την ομιλία της με τίτλο « Η μάνα..το στήριγμα του κόσμου».

Η κα Γεωργιάδου Σοφία μίλησε για την πρόσφυγα - μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το προσφυγικό τραύμα, τη μάνα στήριγμα, βράχο στους αιώνες. H ομιλία της φέρνει στο νου μας μνήμες, γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν την ιστορία της πατρίδας μας και ανέδειξαν το μεγαλείο της μάνας, που στέκει ασάλευτος βράχος παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Πυρινός, Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος παραχώρησε μια αίθουσα του σχολείου για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα του ΚΙΕΠΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με τη συμμετοχή της ορχήστρας και χορωδίας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, όπου με την καθοδήγηση του Ιορδάνη Κουτσιμανή, ερμήνευσαν τραγούδια της ξενιτιάς.  Ακούστηκαν τα τραγούδια: Ξενιτεμένο μου πουλί, Τζιβαέρι, Μοναχογιός ο Κωνσταντής, Βαριά είναι τα ξένα, Τη θάλασσα τη γαλανή, Σαν τον μετανάστη, .Η μάνα εν κρύο νερό, Σαν πας στα ξένα. Συνόδευσαν: Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – φωνή, Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά.

Στο τέλος προσφέρθηκαν γλαστράκια σε όλες τις παρευρισκόμενες - μητέρες.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69