tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δυναμικό αποκριάτικο ξεκίνημα με πολύ κόσμο στη Νάουσα (βίντεο, φωτογραφίες)

Με πολύ κόσμο και το κέφι στα ύψη γλέντησαν οι Ναουσαίοι την Τσικνοπέμπτη, Ο κόσμος πλημύρισε την πλατεία Καρατάσου και χόρεψε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Η συναυλία αυθεντικής βαλκανικής μουσικής με την διεθνούς φήμης μπάντα χάλκινων πνευστών «THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA» δημιούργησε μια ιδανική αποκριάτικη ατμόσφαιρα κι ένα δυναμικό ξεκίνημα αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2023» τον κόσμο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και στη συνέχει μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Τριανταφύλλου απένειμαν βραβεία στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Γίνε νονός της Αποκριάς 2023» και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία «Δημήτρης Σκούπερ".


H ορχήστρα ιδρύθηκε το 1959 και βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από 50 χρόνια, με τον ιδρυτή της Fejat Sejdic, που έφερε τον τίτλο «Βαλκάνιος Μάιλς Ντέιβις», να έχει ανακηρυχθεί ο μη εστεμμένος βασιλιάς της τρομπέτας. Ο ήχος της τρομπέτας του ήταν χαρακτηριστικός και μοναδικός. Η ορχήστρα έκανε σημαντική διεθνή καριέρα κατά την δεκαετία του 1980 παίζοντας στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία,Ρωσία αλλά και εκτός Ευρώπης. Συνυπήρξαν με τους Gypsy Kings σε ευρωπαϊκή περιοδεία και ηχογράφησαν μαζί με τον Goran Bregovic μουσική για την περίφημη ταινία του Emir Kusturica «Ο καιρός των Τσιγγάνων», το 1989.Ο Fejat επίσης συνεργάστηκε με το Σέρβο Σκηνοθέτη Zivojin Pavlovic για την ταινία “Body Scent”, γράφοντας τη μουσική. Το 1984, μαζί με τον Vlatko Stefanovski συνεργάστηκαν στο project Lala Kovaceva – Original Folk and Jazz. To 2004 ο εγγονός του Nebojsa Sejdic ανέλαβε τα ηνία της Ορχήστρας και την ίδια χρονιά συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Το 2017 άνοιγαν τις συναυλίες των Gypsy Kings και το 2018 κυκλοφόρησε το τελευταίο τους άλμπουμ  «Blues and Anthology” από την Croatia Records στο Ζάγκρεμπ.
 
Στην συναυλία με την μπάντα  «THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA» ήταν και ο σολίστ στο ακορντεόν Θάνος Σταυρίδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69