tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προσφυγικό Τσιμπούσι στήθηκε στην Εληά (φωτογραφίες, βίντεο)

Ένα ευχάριστο πρωινό επεφύλασσε τους Βεροιώτες που βρέθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Εληάς.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της Ημαθίας, παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί  από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που δεν έλλειπαν από κανένα «προσφυγικό τσιμπούσι».

Ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα συνδυασμένο με γευσιγνωσία.

Τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας ετοίμασαν παραδοσιακά Μικρασιάτικα γλυκά και αλμυρά εδέσματα, που προσφέρθηκαν ως κέρασμα μνημοσύνου, για τους πρόσφυγες προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι κυρίες του συλλόγου ετοίμασαν χαλβά σιμιγδαλένιο από την Προύσα, μηλόπιτες, κουλουράκια Σμυρνέικα, πίτες (τυρόπιτα, με σέσκουλα, πασιά, κολοκυθοπιτάκια, κουρού, λουκανοπιτάκια, κολοκυθόπιτα γλυκιά από την Προύσα, κιχί), σουτζουκάκια, ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι με αμπελόφυλλα, από συνταγές των γιαγιάδων τους. Παράλληλα ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Βέροιας και φούρνοι της περιοχής προσέφεραν διάφορα εδέσματα. Τον μπουφέ επιμελήθηκε η σεφ Δανάη Κουκόλη.

Στον ίδιο χώρο το καφεκοπτείο Ηλιάδη προσέφερε Ελληνικό καφέ και γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά με την Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας, που ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια, όπως «Από ξένο τόπο», «Μια Σμυρνιά», «Γεωργίτσα», «Μενεξέδες», «Τικ-τακ» κ.α.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που χόρεψε χορούς της Σμύρνης και των παραλίων της Ιωνίας. Οι χορευτές παρουσίασαν τους χορούς «Μια Σμυρνιά στο παρδύρι», «Τι σε μέλλει», «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Κόνιαλι» κ.α.

Ακολούθησε ο Σύλλογος Κουριωτών Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης «Ο Ταξιάρχης» που ξεκίνησε με πολίτικο συρτό και συνέχισε με γνωστά τραγούδια, όπως «Αραμπάς περνά», «Χαρικλάκι – Σε καινούργια βάρκα», «Έμορφη γλυκιά πολίτισσα» κ.α.

Στο τέλος εμφανίστηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Βέροιας που παρουσίασε χορούς της Καππαδοκίας, όπως «Αντίπασχα», «Μαχαίρια», «Μαντήλια» κ.α.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε το συγκρότημα «Μελορυμοί», το οποίο αποτελείται από τους εξής:

Λαγιώνη Κατερίνα, φωνή

Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – φωνή

Καλατής Αντώνης, βιολί

Κουτσιμανή Άννα, λάουτο

Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69