tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Το 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά

Πρόσκληση στα Ποντιακά Σωματεία για συμμετοχή στο 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων απευθύνει το Σωματείο Παναγία Σουμελά. Στην πρόσκληση αναφέρει:

"Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό και την έξοδο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες εμείς εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε διατηρώντας τις ιερές παρακαταθήκες του τρισχιλιόχρονου πολιτισμού που μας κληροδότησαν. Συνεχίζοντας μία παράδοση είκοσι και πλέον χρόνων συναντιόμαστε και φέτος στα υψώματα του Βερμίου για τη διεξαγωγή του «24ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά.

Ο θεσμός αυτός που πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκε κάτω από τη σκέπη της Σουμελιώτισσας, αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες ποντιακής καταγωγής και στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας και χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα.

Αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί έργο μόνο του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», είναι αποτέλεσμα κυρίως της αρμονικής συνεργασίας των νέων Ποντιακής καταγωγής που είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος αλλά φυσικά και όλων όσοι συμμετέχουν, έχοντας ως στόχο την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Παράλληλα οι νέοι Ποντιακής καταγωγής, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του Ελληνισμού, είμαστε δυναμικά παρόντες στα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πατρίδας μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων του Συναπαντήματος, η οποία συνεδριάζει τακτικά κατά την διάρκεια της χρονιάς, έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την διεξαγωγή του 24ου Συναπαντήματος αλλά και απόψεις για την καλύτερη φετινή διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξουμε και φέτος να είναι ακόμη πιο ποιοτικό, ακόμη πιο καινοτόμο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις νεανικές αναζητήσεις και ανησυχίες, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Οι βασικοί μας σκοποί και στόχοι, είναι:

· Η Βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας.

· Η Ευαισθητοποίηση όλων μας στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

· Τα Προβλήματα, και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.
· Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των Ποντιακών Σωματείων, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Oι εκδηλώσεις του Συναπαντήματος φέτος θα έχουν διάρκεια τριών ημερών, από την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 έως την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 και σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη, φροντίδα και αισιοδοξία καθώς ελπίζουμε πως σιγά σιγά ξεπερνάμε την πανδημία που μας ταλαιπώρησε τα δύο τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας σημαντικά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει λοιπόν οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να πάρουν μέρος στο φετινό Συναπάντημα.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να ενημερώσετε τα μέλη σας (ηλικίας 18 έως 30 ετών), για το σκοπό και τους στόχους του “Συναπαντήματος” ώστε να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στις κορυφές του Βερμίου, έχοντας πλήρη γνώση του λόγου της συμμετοχής τους. Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε και τον αρχηγό-υπεύθυνο της αποστολής σας (άνω των 18 ετών ή Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.)

Τονίζουμε πως στις δραστηριότητες του Συναπαντήματος, δεν γίνεται κανενός είδους αποκλεισμός Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Έτσι, εάν πέσει στην αντίληψή σας Ποντιακό Σωματείο, που δεν έχει συμπεριληφθεί ενδεχομένως στους αποδέκτες αυτής μας της επιστολής, θα το εκτιμούσαμε εάν μας ενημερώνατε σχετικά, ώστε να τους σταλεί άμεσα πρόσκληση.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα βρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των Ποντιακών Σωματείων.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος απευθύνει κάλεσμα στους νέους και τις νέες που θέλουν να τη στελεχώσουν, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή, καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις με στόχο τη συνέχιση του θεσμού του Συναπαντήματος και τη διατήρηση του ζήλου των συμμετεχόντων και της ποιότητας των εκδηλώσεων.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος, έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες. Για αυτό λοιπόν, για την καλύτερη διαμονή όλων και λόγω της παρούσας κατάστασης η συμμετοχή κάθε Σωματείου ορίζεται στα τέσσερα (4) άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής. Με βάση τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών, οι χώροι έχουν απολυμανθεί και θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς.

Συνημμένο θα βρείτε το έντυπο συμμετοχής. Εάν και εφόσον θελήσετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να το συμπληρώσετε και να μας το αποστείλετε το συντομότερο δυνατό, έως 1-7-2022.

Με τη βεβαιότητα πως θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά για στόχους που μας ενώνουν, περιμένουμε και φέτος τους νέους και τις νέες των Ποντιακών Σωματείων στην Καστανιά, στα υψώματα του φιλόξενου Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά. Εκεί, που από το 1952 το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» με την αγάπη ποντίων και φιλοποντίων αλλά και των ευσεβών προσκυνητών δημιούργησε σε μικρογραφία τον αλησμόνητο Πόντο της ψυχής και της καρδιάς μας. Εκεί, που κάθε χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, χτυπάει δυνατά η καρδιά και πάλλεται η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού".

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69