tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι γυναίκες του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας στα Sony World Photography Awards 2022

Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στα Sony World Photography Awards 2022 δεν ξεχώρισαν μόνο για τις αισθητικές αρετές τους. Ξεχώρισαν επίσης γιατί κατάφεραν να αποτυπώσουν με γοητευτικό τρόπο ακόμα και απλές καθημερινές στιγμές, που κάποτε κρύβουν συνταρακτικές ιστορίες.

Οι γυναίκες με τις παραδοσιακές βλάχικες φορεσιές που ποζάρουν αγέρωχες στον φακό του Γιώργου Τατάκη φωτογραφήθηκαν στο Σέλι της Βέροιας. Η λήψη ήταν μία από εκείνες που έφεραν τον δημιουργό στους φιναλίστ των Sony World Photography Awards 2022. Ο Έλληνας φωτογράφος κατέκτησε τελικά το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Πορτρέτα», επιβεβαιώνοντας ότι μια φωτογραφία που δεν είναι μόνο άρτια αισθητικά αλλά αφηγείται και μια ιστορία έχει μεγάλη δύναμη.

Οι λήψεις του Τατάκη εντάσσονται στη σειρά «Καρυάτιδες», μια σπουδή γυναικών με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Μπορεί να μην απέσπασαν την κορυφαία διάκριση, όμως ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του «βάθρου» και θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού, στο Somerset House, στο Λονδίνο (όπου είχαν εκτεθεί και όσες απέσπασαν Εθνικά Βραβεία).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69