tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προγραμματίστηκε η ημερίδα τοπικής ιστορίας «Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο και 20ο αιώνες»

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. αποφάσισε τον επαναπρογραμματισμό της Α΄ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με το γενικό τίτλο «Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο και 20ο αιώνες».

Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της ιστορίας του Ρουμλουκιού μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστούμε να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία και αφορούν στους τομείς της Ιστορίας, της Αρχαιολόγιας, της Τέχνης, της Λαογραφίας του Δικαίου κ.τ.λ.

Η Επιστημονική Ημερίδα προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Μαίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους, μέχρι την 20η Απριλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Μ.Ι.Π.Η www.emipi.gr, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ .

Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα.
Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν σε φύλλο του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69