tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τριήμερο αφιερωμένο στο κρασί στη Νάουσα

Τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στο κρασί, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στη Νάουσα.

Φέτος, ο «οινοτουρισμός» θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τριημέρου εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξη όλων των διαστάσεων που συνθέτουν αυτή τη δυναμική ευκαιρία. Φυσικά, το Ξινόμαυρο θα έχει περίοπτη θέση στο τριήμερο, καθώς όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα προσφέρουν μοναδικές γευσιγνωσίες στους επισκέπτες, είτε στα stands που θα παραμένουν ανοικτά καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», είτε μέσα από μια ατζέντα θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου,“So far, so close”, που διαπραγματεύεται τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας στην Ελλάδα και του Krems an der Donau στην Αυστρία. Από το ντοκιμαντέρ βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγει ο δρόμος για μια περαιτέρω συνεργασία των δυο πόλεων.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. Το τριήμερο θα κλείσει με την περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, τα οποία θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Για την διοργάνωση αλλά και τις εκδηλώσεις που θα αναπτυχθούν, μίλησαν στο τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Φουντούλης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο δημοσιογράφος και παραγωγός του ντοκιμαντέρ Βαλάντης Λιόλιος (στο βίντεο οι δηλώσεις τους)

Για την δημιουργία του Συνδέσμου Οινοποιών Νάουσας, ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης σημείωσε ότι οι οινοποιοί του χώρου, πριν χρόνια, κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι για να λύσουν τα προβλήματα του χώρου. Βρήκαν την κοινή συνισταμένη κι έκαναν έδρα ένα ουδέτερο σημείο. «Ο ανταγωνισμός έπρεπε να γίνει συναγωνισμός, να γίνουμε συναγωνιστές» σχολίασε ο Γιώργος Φουντούλης και πρόσθεσε ότι πανελλαδικά οι οινοποιοί της Νάουσας είναι ενωμένοι, συμμετέχουν σε εκθέσεις μαζί και εντάσσονται σε προγράμματα.

Για το τριήμερο που έρχεται, ο κ. Φουντούλης σημείωσε: «Βρήκαμε και συμμάχους, την εστίαση και την γαστρονομία. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν είχαμε συγκροτήσει ομάδα εργασίας, τόσο στην έκθεση των προϊόντων μας όσο και σε παράλληλες εκδηλώσεις» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι φέτος ο Μανώλης Βαλσαμίδης θα παρουσιάσει στοιχεία για το που ήταν η αμπελουργική ζώνη της Νάουσας πριν 100 χρόνια.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Για τις εκδηλώσεις του τριήμερου προγράμματος μίλησε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνδέσμου Οινοποιών. “Η καρδιά του ξινόμαυρο θα χτυπήσει και φέτος στη Νάουσα, το τριήμερο «Νάουσα πόλη του Οίνου». Αυτή η εκδήλωση είναι ένα πάρτι για τη Νάουσα. Εκτός από τις εκδηλώσεις στα «Έρια», events θα γίνουν σε εστιατόρια και καφετέριες. Πέρσι οι επισκέπτες ήταν 700, φέτος θέλουμε να φτάσουν τους 1000” τόνισε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και έκανε παρουσίαση του προγράμματος.

Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες στα Οινοποιία της Νάουσας αυξήθηκαν (πέρσι 30.000 επισκέπτες) και στόχος είναι κάθε χρόνο να αυξάνονται.

Προβολή ντοκιμαντέρ

Για το ντοκιμαντέρ, “So far so close” (τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά), που θα προβληθεί το Σάββατο το απόγευμα, στις 6μμ, μίλησε ο δημιουργός Βαλάντης Λιόλιος. Ο κ. Λιόλιος είπε το ντοκιμαντέρ αποτελεί την διπλωματική του εργασία σε μεταπτυχιακό και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει το θέμα του. Είπε ότι Νάουσα και Κρεμς έχουν κοινά χαρακτηριστικά (πληθυσμό, αποστάσεις από μεγάλα αστικά κέντρα, πόλεις παραγωγής κρασιού, αξιοποίηση βιομηχανικής κληρονομιάς).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69