tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δραματικές Βασίλισσες – Άριες από τον 17ο αιώνα κάτω από το φεγγάρι

dramatikes vasilis

Mε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας το οπερετικό δρώμενο «Δραματικές Βασίλισσες – Άριες από τον 17ο αιώνα» στην πανσέληνο της 10ης Αυγούστου 2014. Η εκδήλωση υπό την αιγίδα της ΚΘ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας και με την επιμέλεια της Λιάνας Γκέλου και του Τάσου Πρωτοψάλτου, αποτέλεσε το μοναδικό γεγονός με οπερετικό χαρακτήρα στη χώρα στο σύνολο των εκδηλώσεων της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Το οπερετικό δρώμενο ειδικά σχεδιασμένο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσίασε ένα αισθαντικό πρόγραμμα με βασιλικές άριες από τον 17ο και μουσική από τον 18ο αιώνα, δημιουργίες συνθετών όπως Handel, Monteverdi ,Purcell και Cesti. Υψηλό δράμα, βαθιά συγκίνηση, ατρόμητη φωνητική γραφή, ατμοσφαιρικά περάσματα, ιστορική σημαντικότητα και πραγματική πρωτοτυπία χαρακτήρισαν το δρώμενο μέσα από τις άριες των δραματικών βασιλικών ηρωίδων του μπαρόκ, καθιστώντας το ταυτόχρονα μια συναρπαστική αναδρομή σε δύο αιώνες της ιστορίας της όπερας, από την αυγή του νέου είδους στον πρώιμο δέκατο έβδομο αιώνα έως τα μέσα περίπου του δέκατου όγδοου αιώνα.

Η περίοδος η οποία συνδέθηκε όσο καμιά άλλη στην ιστορία της όπερας με την αρχαία ελληνική μυθολογία και γραμματεία. Σολίστ η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου και ο μουσικός/κιθαρίστας Βασίλης Βαλαβάνης. Την σκηνοθεσία, σκηνογραφία και ενδυματολογία υπέγραψε ο Τάσος Πρωτοψάλτου. Υποστηρικτής της εκδήλωσης υπήρξε το βιβλιοπώλειο «ΓΩΝΙΑ» της Φλώρινας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69