tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Χορός και παραδοσιακή μουσική: Η μαγεία της βραδιάς στο Δάσκιο

Το Σάββατο, το Δάσκιο στα ορεινά Πιέρια έζησε μια μοναδική βραδιά γεμάτη παράδοση και χαρά, καθώς πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός του Συλλόγου Δασκιωτών. Η πλατεία του χωριού και η αυλή του σχολείου γέμισαν με κόσμο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Από νωρίς το απόγευμα, τα τραπέζια γέμισαν με νεολαία και οικογένειες, που είχαν έρθει για να τιμήσουν τον γενέθλιο τόπο τους. Η αγάπη για το Δάσκιο και την παράδοση ήταν εμφανής σε κάθε γωνιά της εκδήλωσης. Παράλληλα, το γλέντι ξεκίνησε με τραγούδια της τάβλας και συνεχίστηκε με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η μουσική βραδιά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Στο τραγούδι, η Λευκοθέα Φιλιππίδη και ο Σάββας Σιάτρας, συνόδευσαν με τις φωνές τους τους ήχους του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη, του βιολιού του Χρήστου Δασκαλόπουλου, του λαούτου του Κώστα Φιλιππίδη και των κρουστών του Πέτρου Παπαγεωργίου. Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με σκοπούς από τα Πιέρια, όπου ο Δημήτρης Τσιγγενόπουλος ξεσήκωσε το πλήθος με τη γκάιντα και το τραγούδι του, παρασύροντας όλους σε έναν ατέλειωτο χορό.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ποιοτικά εδέσματα, δροσερά ποτά και αναψυκτικά, κάνοντας την εκδήλωση ακόμα πιο ευχάριστη. Ο θερινός χορός του Συλλόγου Δασκιωτών ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για επανένωση της κοινότητας και αναβίωση της παράδοσης, επιβεβαιώνοντας τη βαθιά σχέση των κατοίκων με τον γενέθλιο τόπο τους.

 

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69