tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου στη Γιορτή Καλαμποκιού & Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας

Στις 3 Αυγούστου 2024, ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου συμμετείχε με ενθουσιασμό στη Γιορτή Καλαμποκιού & Ακτινιδίου που έλαβε χώρα στο Ομόλιο Λάρισας, ένα από τα πιο αρχαία και ιστορικά χωριά της Θεσσαλίας. Η συμμετοχή του Συλλόγου ήταν μια γιορτή της ποντιακής παράδοσης και μια σημαντική στιγμή για τη σύνδεση των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής με τη τοπική κοινωνία.

Το Ομόλιο, γνωστό για την πλούσια ιστορία και την έντονη πολιτιστική δράση του, φιλοξένησε την εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία. Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, με τη συνδρομή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ομολίου "Μαρίνος Αντύπας", και υπό την ευγενική καθοδήγηση της προεδρου Κλεοπάτρας Μυλωνά, παρουσίασε μια μοναδική ποντιακή παράσταση.

Η εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση της Ελένης Τσαγγαλίδου, η οποία καθοδήγησε την βραδιά με επαγγελματισμό και ζωντάνια. Ο χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Παλασίδης, με την εξαιρετική του ικανότητα, συντόνισε τους χορούς, ενώ οι μουσικοί Ανθή Καλαϊτζίδου (λύρα, τραγούδι), Χρήστος Τσανακτσίδης (νταούλι) και Βασίλης Στεφανίδης (λύρα) ενίσχυσαν την ατμόσφαιρα με αυθεντικούς ποντιακούς ήχους.

Η συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση μουσικής και χορού, αλλά μια αληθινή γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς που συνέδεσε τις τοπικές παραδόσεις με την ευρύτερη κοινότητα. Το κλίμα της εκδήλωσης και η φιλοξενία από τους οικοδεσπότες ήταν εξαιρετική, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ομολίου "Μαρίνος Αντύπας" και την Πρόεδρο Κλεοπάτρα Μυλωνά για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και ενίσχυσε τις σχέσεις μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων, ενσωματώνοντας την παράδοση και την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69