tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Με πολύ κόσμο το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Καλλιθέας

Με ενθουσιασμό και μεγάλη προσέλευση κόσμου άνοιξε η αυλαία του 45ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Καλλιθέας, τιμώντας την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Βέροιας «Η Καλλιθέα», πιστή στην παράδοση, διοργανώνει το διήμερο φεστιβάλ με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα ο σύλλογος φέτος έχει επέτειο των 45 χρόνων από την ίδρυσή του.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ήταν γεμάτη με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τη μοναδική πολιτιστική ποικιλία της χώρας μας.

Συμμετείχαν τοπικοί και φιλοξενούμενοι σύλλογοι, με τον Σύλλογο Μικρασιατών Λέρου «Η καθ’ ημάς Ανατολή» να παρουσιάζει χορούς του νησιού, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας να χορεύει χορούς της Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας να παρουσιάζει χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας να ενθουσιάζει με χορούς της Κρήτης και τον ΜΠΣ Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης» να παρουσιάζει ποντιακούς χορούς και το έθιμο της ανομβρίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του ΜΑΣ Καλλιθέα, Κώστας Τοπαλίδης, και ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. Την παρουσίαση ανέλαβε η χοροδιδάσκαλος και γραμματέας του Συλλόγου, Γιώτα Νάκη.

Το ποντιακό μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελήθηκαν οι Γιώργος Ασβεστάς (ούτι), Νίκος Κωστογλίδης (λύρα και τραγούδι), Νίκος Μουρατίδης (νταούλι) και Βασίλης Τσανασίδης (λύρα), προσφέροντας μια αυθεντική και συγκινητική μουσική εμπειρία.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων, ακολούθησε ποντιακό γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη των συλλόγων και οι παρευρισκόμενοι θεατές, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 9:30 μ.μ., με τη συμμετοχή των συλλόγων: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, Σύλλογος Δασκιωτών «Το Παλαιόκαστρο», Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου και ΜΑΣ «Καλλιθέα» Βέροιας. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη παράδοση, χορό και μουσική, ενισχύοντας τους δεσμούς της κοινότητας και τιμώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69