tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με κέφι, χορό και άφθονο τσίπουρο η γιορτή παραδοσιακής παραγωγής τσίπουρου στην Αγία Βαρβάρα (φωτογραφίες, βίντεο)

Με χορό, παραδοσιακά τραγούδια και φυσικά άφθονο τσίπουρο πραγματοποιήθηκε η 5η Εκδήλωση Παραδοσιακής Παραγωγής Τσίπουρο Αγίας Βαρβάρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, με αφορμή την εποχή του τρύγου και την παραγωγή του τσίπουρου, διοργάνωσε γι ακόμη μία χρονιά την αγαπημένη γιορτή των κατοίκων του χωριού κι όχι μόνο.

Όπως λένε οι "παλιοί" στο χωριό, στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, υπήρχαν 45-49 καζάνια παρασκευής τσίπουρο. Τα καζάνια που λειτουργούν ως και σήμερα είναι 3-4, τα οποία είναι παλαιά παραδοσιακά, αλλά και πιο σύγχρονα κρατώντας όμως πάντα την παράδοση. Στην Αγία Βαρβάρα υπάρχουν και πάρα πολλοί παραγωγοί τσίπουρου, κάποιοι από τους οποίους προσέφεραν τσίπουρο και προσφέρθηκε δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Στην πλατεία του χωριού ο κόσμος που κατέφθασε απόλαυσε χορευτικό πρόγραμμα από τους φιλοξενούμενους πολιτιστικούς συλλόγους, έφαγε εκλεκτά κρέατα και ήπιε τσίπουρο και γράπα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Βρασνών, που χόρεψε χορούς της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολακίου Θεσσαλονίκης, που χόρεψε χορούς της Μακεδονίας.

Απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους εκπροσώπους των συλλόγων από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σπύρο Κοτσιαντή και τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη.

Έπειτα ακολούθησε γλέντι για όλους. Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι μουσικοί:  

1) Γκουτζιλίκας Γεώργιος - Κλαρίνο,

2) Γκουτζιλίκας Βαγγέλης - Τραγούδι,

3) Γκουτζιλίκας Άρης - Αρμόνιο και

4) Τολίκας Ευάγγελος - Τύμπανα

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλίας Πεχλιβανίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και η εκπρόσωπος της «Φροντίδας για το παιδί» κ. Ελισάβετ Λεπτοκαρίδου, που ενημέρωσε για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για ένα μικρό παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69