tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξύπνησε μνήμες και συγκίνησε το Σμυρναίικο Μινόρε της Γλυκερίας - Παρά την βροχή δεν έφυγε κανείς (βίντεο, φωτό)

Μνήμες προσφυγιάς ξύπνησε η επετειακή συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας. Το Σμυρναίικο Μινόρε της Γλυκερίας και οι περιγραφές του στις απαγγελίες του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη δημιούργησαν ένα νοητό σκηνικό με τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την εγκατάστασή τους στην μητέρα Ελλάδα.

Η συναυλία διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και επιλέχθηκε ότι καλύτερο υπάρχει χώρο της μουσικής και την ερμηνεία Μικρασιάτικων τραγουδιών. Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί.

Παρά τις καιρικές απειλές και τις σταγόνες που έπεφταν, ο κόσμος έμεινε στο θέατρο Άλσους και παρακολουθούσε σχεδόν μυσταγωγικά την συναυλία. Ακόμη κι όταν όλα τα τηλέφωνα χτύπησαν ταυτόχρονα στο μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κανείς δεν κουνήθηκε από την θέση του.

Παρά τα τερτίπια του καιρού και την ασθενή βροχόπτωση, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε. Την εκδήλωση "έντυσε" χορευτικά το Τμήμα Χορού του Συλλόγου Μικρασιατών.

Μαζί με την Γλυκερία εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Δημήτρης Κοντογιάννης και πολυμελής ορχήστρα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στην αφήγηση κειμένων, που είχαν έναν χαρακτήρα ιστορικής αναδρομής ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης .

Με έσοδα από την συναυλία, ο Σύλλογος Μικρασιατών έχει στόχο να αποπερατώσει τις εργασίες στο Αρχοντικό Χατζίκου, που παραχωρήθηκε από τον δήμο Βέροιας ώστε να δημιουργηθεί εκεί το «Σπίτι του Μικρασιάτη».  

Πριν την συναυλία, ο σύλλογος τίμησε τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο και την τραγουδίστρια Γλυκερία. Τις απονομές έκανε ο Μητροπολίτης.

Στην συναυλία παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άγγελος Τόλκας, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας Κώστας Βοργιαζίδης, Νικόλας Καρανικόλας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας και Νάουσας κ.α.

Μουσική έπαιξαν οι :

Πολύκλειτος Πελέλης , μπάσο

Πέτρος Πελέλης , κρουστά

Κώστας Φωτιάδης , κιθάρα

Μανόλης Κόττορος , βιολί

Σάκης Ξενούδης , κανονάκι

Γιώργος Ρόκας , μπουζούκι

Ντάσο Κούρτι , ακορντεόν

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69