tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μουσικοχορευτικό γλέντι των Ντόπιων Μακροχωρίου (φωτογραφίες, βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το διήμερο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων, στα πλαίσια της εορτής του Τιμίου Προδρόμου.

Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Μακροχωρίου, το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση χορών και γλέντι για όλους.

Την εκδήλωση άνοιξε το τμήμα παραστάσεων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης», που χόρεψε ποντιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Ασβεστά.

Στο ποντιακό πρόγραμμα ήταν ο Νίκος Κωστογλίδης στη λύρα, ο Ανέστης Φετφαζίδης στο νταούλι και η Μαρία Δεμερτζή στο τραγούδι.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η παιδική ομάδα του  Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, που χωρίς να έχει κάνει πρόβες τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσίασε ένα άρτιο πλούσιο πρόγραμμα με χορούς της Μακεδονίας.

Το χορευτικό πρόγραμμα συνόδευσε μία παρέα νέων μουσικών. Στον ζουρνά ήταν ο Γιώργος Ουζούνη, στο νταούλι ο Αντώνης Παπαδόπουλος και στον ζουρνά ο Θωμάς Γρηγορόπουλος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Αχιλλέας Τσιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα 29 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, στον ιδρυτή του συλλόγου, τον άνθρωπο με όραμα Κώστα Μαγαλιό και στους ανθρώπους που στηρίζουν τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθηνε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Γάτου, καθώς επίσης και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Φροντίδα Παιδιού Θεσσαλονίκης κα. Λεπτοκαρίδη, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια του συλλόγου να στηρίξει ένα τετράχρονο παιδί να κάνει μία δύσκολη εγχείρηση.

Μετά την παρουσίαση των χορών ακολούθησε γλέντι με τραγούδια, οργανικούς και χορευτικούς σκοπούς και χορούς από την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Την ψυχαγωγία ανέλαβε η μουσική κομπανία του Δημήτρη Παράσχου, μία ορχήστρα με πλούσιο δισκογραφικό έργο και περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα μουσικά δρώμενα του τόπου και όχι μόνο.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Παράσχος Δημήτρης, κλαρίνο

Θωμάς Γρηγορόπουλος, τραγούδι

Θοδωρής Σιταράς, τρομπέτα

Πέτρος Πιπιλιάρης, ακορντεόν

Παπαδόπουλος Αντώνης, κρουστά

 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69