tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιορτή παραδοσιακής παραγωγής τσίπουρου και φέτος στην Αγία Βαρβάρα (φωτογραφίες, βίντεο)

Η 4η εκδήλωση παραδοσιακής παραγωγής τσίπουρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας.

Στην γιορτή τσίπουρου που διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν το τοπικό προϊόν. Παλαιότερα στο χωριό λειτουργούσαν περίπου 49 καζάνια παρασκευής τσίπουρου, ενώ σήμερα λειτουργούν περίπου 8, τα οποία κάποια είναι παλαιά παραδοσιακά κι άλλα πιο σύγχρονα, κρατώντας όμως πάντα την παράδοση.

Το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε το πρώτο παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας, ακολούθησε το δεύτερο τμήμα που χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας.

Έπειτα χορούς της Μακεδονίας χόρεψε κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων «Μακεδονία», ενώ το χορευτικό πρόγραμμα έκλεισε ο Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλεξανδρείας ''Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ', με χορούς της Κοζάνης'.

Μετά την παρουσίαση, στους φιλοξενούμενους συλλόγους απονεμήθηκαν αναμνηστικά και το γλέντι συνεχίστηκε με χορό, τραγούδι κι άφθονο δωρεάν τσίπουρο για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η ορχήστρα του Πέτρου Καρατζόβαλη.

Επίσης, στην εκδήλωση λειτούργησε κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

Το παρόν στην γιορτή έδωσε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τσαχούριδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέλιος Διαμάντης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σπύρος Κωτσιαντής, ο αρχιμ. π. Ευλόγιος κ.α.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69