tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη προβλήθηκαν στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η ελληνική ρομαντική ταινία τα «Φτηνά Τσιγάρα», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη, προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στην Βέροια.

Στην προβολή παραβρέθηκε ο Ρένος Χαραλαμπίδης ο οποίος προλόγισε την ταινία που έγραψε, σκηνοθέτησε κι έπαιξε, το 2000, στο πλευρό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους κι άλλων αξιόλογων ηθοποιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, λέγοντας ότι "οι θεατές θα απολαύσουν μια ελληνική κομεντί, σε μια cult Αθήνα του 2000, που θα τη δουν δύο και τρεις φορές. Η ταινία μπλέκει τον σουρεαλισμό, τον ρομαντικό, το ‘ιδιότροπο’ χιούμορ εκείνης της εποχής, με την πινελιά του Ρένου Χαραλαμπίδη".

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης ο οποίος συνδέεται με ειδική συναισθηματική αξία με την πόλη, καθώς διατηρεί μακροχρόνιες φιλίες, μίλησε για την ταινία του που προβάλετε για πρώτη φορά σε αυτόν τον ιστορικό κινηματογράφο.  

«Αναρωτιέμαι γιατί την βλέπουν οι νέοι? Η ταινία μιλάει για ένα φλερτ τις δεκαετίας του ’90. Τι αξία όμως έχει αυτό το φλερτ στην εποχή μας? Δύο άγνωστοι άνθρωποι είχαν να λύσουν ένα αίνιγμα. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος. Δεν είναι όπως στην εποχή μας που με τα social media μπορεί ο καθένας να σε βρει. Η ταινία παρουσιάζει μία εποχή που χάθηκε για πάντα… Αυτή η Ελλάδα χάθηκε για πάντα… όμως άφησε ένα ωραίο στίγμα.

Πριν τα Φτηνά Τσιγάρα θα προβληθεί μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Με δεμένα μάτια». Είναι η πρώτη μου εμφάνιση στον κινηματογράφο. Είμαι 25 ετών... Ο λόγος προβολής της είναι τα τρένα. Η ταινία είναι γυρισμένη σε τρένα της δεκαετίας του ’90. Μετά το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη, ένιωσα την ανάγκη για να ξορκιστεί ο φόβος, να πάρω την ταινία από το Κέντρο Κινηματογράφου και να την προβάλω. Για να μαλακώσουν οι καρδιές, να στεγνώσουν τα δάκρυα και να φύγει ο φόβος», είπε.

Ακολούθησαν οι προβολές των ταινιών, ενώ στο τέλος ο σκηνοθέτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει το κοινό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69