tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Ευρωπαϊκή Βραδιά Κινηματογράφου» διοργάνωσε το Κινηματοθέατρο Σταρ στην Βέροια (φωτογραφίες)

«Ευρωπαϊκή Βραδιά Κινηματογράφου» διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης το κινηματοθέατρο Σταρ στην Βέροια.

Η Creative Europe MEDIA διοργάνωσε την βραδιά προβολής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κι αφορούσε τους κινηματογράφους που ανήκουν στο δίκτυο των Europa Cinemas.

Την φετινή χρονιά συμμετείχαν 75 κινηματογράφοι σε 26 χώρες της ΕΕ, με τους 3 να βρίσκονται στην Ελλάδα (Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα). Η προβολή ήταν δωρεάν προσελκύοντας πολλούς θεατές.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τους πολίτες στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου μέσα από την επιλογή Ευρωπαϊκών ταινιών να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα του κινηματογράφου.  

Στο Κινηματοθέατρο Σταρ προβλήθηκε η γαλλική ταινία ‘EIFFEL’. Επρόκειτο για μια ταινία μυθοπλασίας. Με τον σκηνοθέτη να μην επικεντρώνεται τόσο στην δημιουργία του πύργου του Άιφελ και στον κατασκευαστή του, Γκουστάβ Άιφελ, όσο στον ίδιο και την ερωτική του σχέση, με μια γυναίκα την μούσα του.

Χαιρετισμό απηύθυνε η μία εκ των δύο ιδιοκτητών του Σταρ, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη και ο συντοπίτης μας, άρτι αφιχθείς από το Βερολίνο, σκηνοθέτης Στράτος Τζίτζης.

Για τον θεσμό και την ταινία μίλησε το ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Ο κριτικός ταινιών, τηλεοπτικός παρουσιαστής σε κινηματογραφικά θέματα, συντάκτης και διευθυντής σε έντυπα που αφορούν τον κινηματογράφο και την τέχνη, καθώς και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πριν την έναρξη της εκδήλωσε δήλωσε στον «Πληροφοριοδότη» τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα απόψε στην Βέροια, για την Ευρωπαϊκή Βραδιά Κινηματογράφου. Είμαστε σε μια περίοδο όπου οι κινηματογραφικές αίθουσες αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του κινηματογράφου. Ωστόσο ο κόσμος δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και την αγάπη του για τον κινηματογράφο. Τον παρακολουθεί με άλλους τρόπους, κυρίως στο σπίτι του, γι αυτό και κινηματογράφοι όπως αυτός της Βέροιας, που πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση από το 1953, φροντίζουν να κάνουν ειδικές εκδηλώσεις – events, τα οποία τραβούν το ενδιαφέρον του κοινού και δείχνει ενδιαφέρον. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε νέους τρόπους να προσελκύσουμε το κοινό. Η ταινία που επιλέχθηκε να προβληθεί είναι Ευρωπαϊκή και ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Μιλάει για τη ζωή μιας εμβληματικής μορφής, του μηχανικού που κατασκεύασε τον πύργο του Άιφελ».

Οι θεατές απόλαυσαν την ταινία κι ακολούθησε συζήτηση για όσα τους έκαναν εντύπωση.

View this gallery on Flickr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69