tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Τραγωδίας Πρόσωπα» του Αντώνη Γιτόπουλου στη Νάουσα

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., η Νάουσα θα φιλοξενήσει μια σημαντική λογοτεχνική εκδήλωση. Ο Αντώνης Γιτόπουλος και οι εκδόσεις Ἀνάλεκτο θα παρουσιάσουν τη νεοεκδοθείσα ποιητική συλλογή «Τραγωδίας Πρόσωπα» στην Αίθουσα Βέτλανς του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς».

Η συλλογή «Τραγωδίας Πρόσωπα» αποτελεί ένα βαθυστόχαστο ποιητικό έργο που αναδεικνύει την ανθρώπινη τραγωδία μέσα από έντονες εικόνες και συμβολισμούς. Ο Αντώνης Γιτόπουλος, γνωστός για την ευαισθησία και τη δύναμη του λόγου του, καταθέτει μια συλλογή που αναμένεται να αγγίξει το αναγνωστικό κοινό και να προκαλέσει συζητήσεις.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν δύο εξέχοντες καλεσμένοι. Ο Σπύρος Βουτσινάς, κριτικός ποίησης και θεάτρου, θα αναλύσει το έργο υπό το πρίσμα της λογοτεχνικής κριτικής, ενώ ο Γιώργος Μάλλιος, φιλόλογος και αρχαιολόγος, καθώς και διευθυντής του Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας, θα εξετάσει το έργο μέσα από τη σύνδεσή του με τον αρχαίο κόσμο και τις τραγικές μορφές της ιστορίας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο εκδότης Άκις Θωμαΐδης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ταξίδι της έκδοσης του βιβλίου και τη συνεργασία του με τον ποιητή.

Πρόκειται για μία σημαντική ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από πρόσωπα των τραγωδιών του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, επεξεργασμένα στην ανθρώπινη διάστασή τους με έναν σύγχρονο προβληματισμό που προβάλλει τη διαχρονική αξία του έργου των μεγάλων τραγικών. Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας, «ο άνθρωπος, σε όλες τις εποχές, ορίζεται κυρίως από τις ανάγκες και τα όνειρα στην περιορισμένη ζωή του. Κι αυτά δεν αλλάζουν πολύ».

Η παρουσίαση αναμένεται να προσελκύσει φίλους της ποίησης και της λογοτεχνίας, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για τις σύγχρονες προσεγγίσεις στα θέματα της τραγωδίας και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Η.Π. Νάουσας. 

Ο Αντώνης Γιτόπουλος γεννήθηκε στο Αρκοχώρι Ημαθίας. Εργάστηκε ως χημικός στη δημόσια δευτεροβάμια εκπαίδευση. Εξέδωσε μερικά βιβλία ποίησης και λαογραφίας: Ο ήλιος τα παιδιά και τα εγγόνια του, εικον. Ολυμπία Σαμόγλου, [εκδ. Ελληνικά Γράμματα], Κ.Κ. (κύριε καθ­­­ηγητά), [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Αγεωγράφητα μάτια, [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Αρκουδοχώρι (Λαογραφία), επιμ. [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Λυγμός φωτός, [Νάουσα 2006], Σίφνος – Σέριφος και επιστροφή, Αρχαίων ηρώων μονόλογοι, Γένεσις. Συμμετέχει την ανθολογία ποίησης και διηγήματος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Νάουσας, Ρόδα και Άκανθοι, [εκδ. Ανάλεκτο, 2024].

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69