tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο 'Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια' παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το παραμύθι «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια …» της Δρ. Ειρήνης Αναγνώστου-Κελεπούρη, εξελικτικής σχολικής ψυχολόγου, το οποίο γράφτηκε για τη στήριξη του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ), παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην Βέροια.

Η παρουσίαση της παραμυθένιας ιστορίας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Το παραμύθι πραγματεύεται την αποδοχή της διαφορετικότητας εν γένει μα και πιο συγκεκριμένα, την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, καθώς η συγγραφέας είναι ιδρυτικό μέλος και εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου ΜΑμΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά με την μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Άννα Μέλλιου να παίζει στο πιάνο δυο μελωδίες.

Η δημοσιογράφος - πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό της η κ. Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στην πολύχρονη γνωριμία της με τη συγγραφέα και τη συνεργασία που είχαν κατά τη δημιουργία των πρώτων κοινωνικών δομών για εφήβους και νέους στην πόλη μας.

Έπειτα η συγγραφέας Ειρήνη Αναγνώστου έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν. Είπε ότι για πρώτη φορά έγραψε ιστορίες στην ηλικία των 12 ετών και ξαναέγραψε όταν ήθελε ως ψυχολόγος να εξηγήσει σε παιδιά και εφήβους τα όσα αφορούν τη ζωή. Κάπως έτσι προέκυψε αυτή η παραμυθένια ιστορία, που με τη βοήθεια αξιόλογων φίλων, όπως του Βεροιώτη ηθοποιού και πρεσβευτή της ΜΑμΑ Γ. Καραμίχο, οδηγήθηκε στο τυπογραφείο των εκδόσεων ΙΩΝ.

Συνέχισε αναφερόμενη στο πνεύμα του βιβλίου, που υποσυνείδητα υπήρχε αυτή της η ανάγκη να εκφραστεί και να γράψει για την αδικία και την έλλειψη ισότητας. Το βιβλίο μιλάει γι αυτά τα θέματα όπως για την μοναξιά, την απομόνωση, την συνεργασία, την αποδοχή και την συνύπαρξη.

Το βιβλίο μπορούν να το διαβάσουν άτομα από 4,5 ετών και πάνω.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου που επιμελήθηκε την εικονογράφηση του παραμυθιού. Το βιβλίο κοσμείτε από καταπληκτικές εικόνες μιας ιδιαίτερης τεχνικής, του κολάζ που η κ. Αναστασίου έχει εξειδίκευση. Διαβάζοντας το βιβλίο η εικαστικός προσπάθησε να συνδεθεί με την αναπηρία. Τα προσωπικά της βιώματα την έκαναν να καταλάβει τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην καθημερινότητά τους. Ο κ. Καραμίχος ήταν ο διαμεσολαβητής. Στο κολάζ  ενώνονται πολλά στοιχεία και βιωματικά κι έχει μια νοσταλγική χροιά.

Ο κ. Καραμίχος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση όμως η κ. Αναγνώστους μίλησε μαζί του νωρίτερα και μετέφερε στο κοινό κάποια λόγια του. Τους δύο συνδέει πολύχρονη φιλία και συνεργάστηκαν όλοι μαζί για την ολοκλήρωση του βιβλίου. Ο κ. Καραμίχος βοήθησε σε πολλά πράγματα. Είναι ένας σιωπηλός ήρωας.

Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της ΜΑμΑ Εύη Ακρίβου μίλησε για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου. Απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην κ. Ουσουλτζόγλου για την πολύτιμη προσφορά της στον σύλλογο κι ένα δώρο στην μαθήτρια που επιμελήθηκε το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στον σύλλογο ΜΑμΑ.

Στο τέλος όλοι γεύθηκαν… μπισκοτάκια.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69