tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη "Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ" παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το νέο παιδικό βιβλίο της με τίτλο "Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ" παρουσίασε στην Βέροια, η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην Σάλα του πολυχώρου Ελιά, οι μικροί φίλοι της συγγραφέως παραβρέθηκαν σε ένα αξέχαστο βιβλιοπάρτυ, που ετοίμασε με πολύ αγάπη η ίδια η συγγραφέας.

Η συγγραφέας παρουσίασε το παραμύθι με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, με τα παιδιά να είναι οι πολύτιμοι βοηθοί της.

Η συγγραφέας γνώρισε στους παρευρισκόμενους τον ήρωα του νέου της βιβλίου, μια μικρή στρουθοκάμηλο, τον Ποτέ-Ποτέ που κάθεται σε ένα πανέμορφο, μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ωκεανού. Ταξίδεψαν νοερά στο τέλειο νησί του και τον είδαν να απολαμβάνει τον χυμό του. Ώσπου συμβαίνει κάτι και το «τέλειο» νησί του… αρχίζει να βουλιάζει! Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τι συμβαίνει τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Καταφέρει να προσαρμοστεί ή βουλιάζει μαζί με το νησί του;

Πρόκειται για μια ιστορία για την κλιματική αλλαγή και την προσαρμοστικότητα. Οι γονείς θα πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά τους ώστε να είναι ψυχικά ανθεκτικά και με θετική σκέψη να μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές της ζωής τους.

Τραγούδι, χορός, παιχνίδι, ζωγραφική κι άλλες εκπλήξεις διασκέδασαν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους που τα συνόδευαν.

Μέσα από αυτό το πάρτι όλοι αντιλήφθηκαν πως τα βιβλία είναι ταξίδια του μυαλού, διασκέδαση και χαρά και μοιράστηκαν μια ανάμνηση που θα την θυμούνται όλοι για πολύ καιρό.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις Διόπτρα.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της στην Νάουσα, στο Cafe KIOSKI (δημοτικό πάρκο Νάουσας), στις 6μμ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Έχει τιμηθεί µε το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και µε τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της, ενώ έχει αποσπάσει το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία για το βιβλίο της Γέτι, η δύναμη του ακόμη και δύο Χρυσά Βραβεία στα Toys Awards 2022 για το επιτραπέζιο παιχνίδι της Παραμύθια... αλλιώς. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια… αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει µε τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες µε τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon, ενώ ακολούθησαν το Μια στιγμή, Μια αγκαλιά και Δώσε λύση στο Μελίσσι το 2019. Το 2020 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Το Κάτι τι; και το Γέτι, η δύναμη του ακόμη, το οποίο αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά και κέρδισε το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία. Τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το Γέτι+, ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης με πρωταγωνιστή το αγαπημένο σε όλους μας Γέτι και το 2022 το πολύαναμενόμενο βιβλίο για παιδιά Τα Φλαφ της ευτυχίας από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κορεάτικα και τα ιταλικά, ενώ βρίσκονται σταθερά στις λίστες των παιδικών best sellers.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69