tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Η Απίθανη Ηρωίδα» του Στέλιου Περράκη

Οι εκδόσεις Επίκεντρο διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ, διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Στέλιου Περράκη «Η Απίθανη Ηρωίδα. Η Λέλα Καραγιάννη και οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Ελπίδα Βόγλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Τμ. Ιστορίας και Εθνολογίας, ΔΠΘ
  • Σάκης Μουμτζής, συγγραφέας
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου, Στέλιος Περράκης, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Καναδά, κάτοχος της έδρας RBC Professorship in Financial Derivatives, Πανεπιστήμιο Concordia.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Δρ Βαλκανικών Σπουδών, εκδότης, συγγραφέας. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Λέλα Καραγιάννη (1898-1944) ήταν μια εύπορη μεσήλικη νοικοκυρά με επτά παιδιά, η οποία δεν είχε καμία εμπειρία στην πολιτική ή στις στρατιωτικές υποθέσεις. Ωστόσο, έγινε μέσα σε τρία χρόνια «η μεγαλύτερη Βρετανίδα κατάσκοπος στα Βαλκάνια», όπως παραδέχτηκαν οι Γερμανοί που τη συνέλαβαν μετά την προδοσία και την εκτέλεσαν έναν μήνα πριν εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη βιογραφία που περιγράφει την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία της, πώς εντάχθηκε στην Αντίσταση τυχαία και πώς έχτισε μια τρομερή οργάνωση διαφυγής, κατασκοπίας και σαμποτάζ που συνεργαζόταν με τα υψηλότερα επίπεδα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και συγγραφέας πολλών μπεστσέλερ για την Ελλάδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

«Το βιβλίο διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα, κρατά το ενδιαφέρον των αναγνωστών με την αφήγηση και επιτρέπει σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της Ελλάδας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να παρακολουθήσουν την ιστορία της ηρωίδας μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της εποχής και του τόπου της».

John O. Latrides, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Southern Connecticut State University

«Τελικά, ο συγγραφέας πετυχαίνει την πρωταρχική του αποστολή. Παρουσιάζει ένα αυθεντικό πορτρέτο της Λ.Κ. ως μιας πραγματικά αξιοσημείωτης γυναίκας, αυτοδημιούργητης, πολυμήχανης, ανυποχώρητης, ιδεαλίστριας, πατριώτισσας, εμπνευσμένης και πάνω απ’ όλα απίστευτα γενναίας και αφοσιωμένης ηγέτιδας της Αντίστασης. Με τη δημοσίευση αυτής της μελέτης ο συγγραφέας θα έχει εξασφαλίσει για τη Λ.Κ. μια μόνιμη θέση διάκρισης και τιμής στο ανδροκρατούμενο πάνθεον των ηγετών της ελληνικής Αντίστασης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω:

https://youtube.com/live/yg7xpbeim2U και https://www.facebook.com/epikentro.publishers/live/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69