tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια του Future Library για τον εμπλουτισμό των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών (φωτογραφίες, βίντεο)

«Επενδύουμε στο Βιβλίο» είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας του Future Library, για τον εμπλουτισμό των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας.

Η παρουσίαση της καμπάνιας έγινε στην Βέροια και συμμετείχαν σε αυτήν ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χημικός – οινολόγος και υποστηρικτής της καμπάνιας, Γιάννης Μπουτάρης, που δημιούργησε τον Αρκτούρο και ο Γιώργος Τροχόπουλος συνιδρυτής του οργανισμού Future Library και αυτός που συνετέλεσε στο 'θαύμα' της Βιβλιοθήκης μας.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ο οποίος αφού εξέφρασε την περηφάνια του για τα επιτεύγματα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης είπε «έξυπνη πόλη χωρίς βιβλιοθήκη δεν υπάρχει». Για το νέο εγχείρημα «Επενδύουμε στο Βιβλίο» τα έτη 2023-2025 ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα, όπως λένε και στη γλώσσα των αναγνωστών.

Οι θεατές παρακολούθησαν ένα βίντεο από την βράβευση της Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation» και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις ομιλητές.

Ο Γιώργος Τροχόπουλος μιλώντας για την νέα καμπάνια είπε ότι θέλουμε να κάνουμε βιώσιμες δράσεις, για το πόσο εύκολο είναι να εφοδιαστούν οι βιβλιοθήκες με νέα βιβλία και την έκκληση προς όλες τις επιχειρήσεις της χώρας να έρθουν σε επαφή με όραμα τους και να ενισχύσουν την καμπάνια. Τέλος αναφέρθηκε στο Future Library στους σκοπούς του και πως θα μπορέσει να ενισχύσει το μέλλον των βιβλιοθηκών.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για τη δύναμη της εικόνας, για την πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι Δήμοι της χώρας στην εκπαίδευση των παιδιών, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη της τεχνολογίας. «Ο εκάστοτε Δήμος είναι το κύτταρο της κοινωνίας που ξέρει τις ανάγκες του δήμου και των πολιτών του», είπε.

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπαστεργίου που είπε ότι ωραία πράγματα γίνονται σε όλη την χώρα, με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Η ΚΕΔΕ οφείλει να βοηθήσει τις βιβλιοθήκες να αποκτήσουν νέους τίτλους βιβλίων. Φέτος θα διατεθούν 30.000 ευρώ για να ενισχυθούν δέκα μικρές βιβλιοθήκες* με  νέα βιβλία.

Το διάστημα 2023-2025 με σύνθημα «Επενδύουμε στο Βιβλίο» το Future Library στοχεύει στην ανάπτυξη της δράσης του εμπλουτισμού των συλλογών των βιβλιοθηκών, προκειμένου 20.000 βιβλία κάθε χρόνο να βρίσκονται στα ράφια των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα και στα χέρια των αναγνωστών τους.

Μετά την παρουσίαση της καμπάνιας οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενώ το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα στο κτήμα Μπουτάρη.

Τo Future Library, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με αφορμή το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation» (2010) εδρεύει στο κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. To δίκτυο περιλαμβάνει 101 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, διάσπαρτες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Από το 2012 μέχρι σήμερα, με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Future Library έχει ενισχύσει 75 βιβλιοθήκες με περισσότερες από 45.000 νέες εκδόσεις.

Μέλη του αποτελούν, εν δυνάμει, όλες οι Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες αφού σαν οργανισμός λειτουργεί συμπληρωματικά στην υποστήριξη των αρμόδιων Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά της στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

*Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης
Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψαχνών
Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»
Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλαξιδίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου «Γιάννης Γκίκας» - Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69