tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το παραμύθι της ψυχολόγου Ευδοξίας Αδαμίδου "η Ποντικίνα, η Πικασίνα" παρουσιάστηκε στην Αλεξάνδρεια

Το παραμύθι της ψυχολόγου Ευδοξίας Αδαμίδου, με τίτλο "η Ποντικίνα, η Πικασίνα", που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους στον όμορφο κόσμο της διαφορετικότητας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ», καθώς η ψυχολόγος – συγγραφέας, παρέχει της υπηρεσίες της εθελοντικά ως Επιστημονική Συνεργάτης στα μέλη του συλλόγου και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν σε αυτόν.

Ο διευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ Κυριάκος Παπαγεωργίου χαιρέτισε και συντόνισε την εκδήλωση. Παρουσίασε τα βιογραφικά της συγγραφέως και των υπόλοιπων ομιλητών.

Η κα Αδαμίδου αναφέρθηκε στο πως γεννήθηκε η ιδέα του παραμυθιού, στα άτομα που συνεργάστηκε, στις ζωγραφιές που επιμελήθηκε ο γιός της, με την ψυχολογική υποστήριξη της κόρης της, στην κεντρική αλήθεια του παραμυθιού (την εσωτερική δύναμη της ψυχής και μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος που πιστεύει στα όνειρα του), στις λέξεις και τα σύμβολα, στην ταύτιση του αναγνώστη με τον ήρωα και στα οφέλη που αποκομίζει το παιδί διαβάζοντάς το.

Η ημέρα της παρουσίασης δεν ήταν τυχαία καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα μια ομάδα του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας "ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ" με αφορμή το παραμύθι "Η Ποντικίνα η Πικασίνα" πραγματοποίησε διάφορες δράσεις με τα τρία σχολεία (1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και Γυμνάσιο Καβασίλων) και οι μαθητές στην εκδήλωση παρουσίασαν τις δικές τους απόψεις για το πως βίωσαν τη συνύπαρξη με τους αθλητές του σωματείου.

Τέλος ο αφηγητής σε συνδυασμό με την παιδική - εφηβική χορωδία της Μελισσάνθης μάγεψαν το κοινό με την αφήγηση του παραμυθιού και τα μελωδικά τραγούδια που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε με μέλη – αθλητές του σωματείου, μέλη του ΔΣ, γονείς, εθελοντές, φίλους, εκπροσώπους της τοπικής αρχής κι άλλων συλλόγων και φορέων της Ημαθίας. Ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση συγκινήθηκε από τις παρουσιάσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των αθλητών ΑμεΑ.

Το Δ.Σ και οι αθλητές του σωματείου ευχαριστούν θερμά την ΚΕΔΑ Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση της αίθουσας για την παρουσίαση του παραμυθιού, τους ομιλητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων καθώς επίσης όλους, όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση και στήριξαν το σωματείο.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69