tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο της Τερέζας Μιχαηλίδου “Τούλα η Παστούλα”

Η “Τούλα η Παστούλα”, αποτελεί ένα παιδικό βιβλίο, το πρώτο έργο της συγγραφέως, που αφορά παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τον εκφοβισμό και την ενσυναίσθηση.

Όπως ανέφερε και ειδική παιδαγωγός Ευαγγελία – Τζέλα Τερζίδου: “Ανεπιφύλακτα προτεινόμενο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη και τον προβληματίζει για γεγονότα και καταστάσεις, που ταλαιπωρούν τα παιδιά. Δυο λέξεις κλειδιά θα υπογραμμίζει. Εκφοβισμός και ενσυναίσθηση. Η ανάγνωση του βιβλίου, θα βοηθήσει στην εξάλειψη του πρώτου και στην ανάπτυξη της δεύτερης”. 

Περίληψη βιβλίου

Ήτανε τότε, τη χρονιά του Λιονταριού κατά την εαρινή Ισημερία, που γεννήθηκε ένα χαρισματικό και ιδιαίτερο πλάσμα. Ένα κοριτσάκι. Το όνομα αυτής? Τούλα η Παστούλα! Το χάρισμά της ήταν αυτό που θα έφερνε την αλλαγή στον τρόπο σκέψης των κατοίκων της Πολιτείας του Ήλιου. Το χάρισμά της ήταν αυτό που τελικά θα έδιωχνε μια για πάντα μακριά το τέρας που τρομοκρατούσε και τις 18 Πολιτείες του Πλανήτη Αφροδίτη. Ποιο ήταν αυτό το τέρας? Μα το τέρας του ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ! 

Το παραπάνω έργο, “γεννήθηκε” από μία ξαφνική ιδέα της συγγραφέως, Μιχαηλίδου Τερέζας, έναυσμα της οποίας αποτέλεσε η σκληρή πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που μας αφορούν όλους. Ζητήματα εκφοβισμού, η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, είναι θέματα που αφορούν τους πάντες και όλες τις ηλικίες. Πρόκειται φυσικά για ένα παιδικό βιβλίο, το οποίο όμως, μπορεί να αποτελέσει και ένα σημαντικό “μάθημα” για τους μεγαλύτερους. Βέβαια η παρουσίαση των ανωτέρω, κρίσιμων ζητημάτων, προσφέρεται με ένα τρόπο γλυκό και χιουμοριστικό στα παιδιά!

 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μιχαηλίδου Τερέζα, η συγγραφέας του παρόντος βιβλίου, γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στη Σκύδρα και πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Βέροια. Είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος της Νομικής Σχολής. Η “Τούλα η Παστούλα” είναι το πρώτο της βιβλίο, ωστόσο νιώθει έτοιμη και για το δεύτερο παιδικό της βιβλίο! 

Σχολιασμός ειδικού επιστήμων: Ευαγγελία – Τζέλα Τερζίδου, Ειδική Παιδαγωγός

Φωτογραφία: Τσανακτσίδης Παύλος

Επιμέλεια – εικονογράφηση και συγγραφή βιβλίου: Τερέζα Μιχαηλίδου (Ιδιωτική Έκδοση)

*Όποιος ενδιαφέρεται για αντίτυπο επικοινωνεί με τη συγγραφέα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69