tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ποιητική συλλογή της Άννας Βασιάδη παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Η ποιητική συλλογή της Άννας Βασιάδη με τίτλο «Τριάντα τρία αντι - κείμενα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Συρτάρι» παρουσιάστηκε στην Βέροια. Στην πόλη όπου η συγγραφέας έχει δεσμούς οικογενειακούς και φιλικούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» της Τασούλας Χριστοδούλου το απόγευμα της Δευτέρας στον πολυχώρο Sala Ελιάς.

Με τη συγγραφέα συνομίλησαν ο Αλέκος Χατζηκώστας, συγγραφέας, εκδότης και ο Αναστάσιος Βασιάδης, ιατρός, συγγραφέας και θείος της συγγραφέως.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Χατζηκώστας ο οποίος εξέφρασε τις σκέψεις του για το βιβλίο. «Πρόκειται για μια καλαίσθητη συλλογή με ένα υπέροχο εξώφυλλο, που αποτελείται από τριάντα τρία ποιήματα μικρής ή λίγο μεγαλύτερης έκτασης. Η συγγραφέας είναι ένα ευαίσθητο άτομο. Στην πρώτης της ποιητική συλλογή καταθέτει τις δικές τις απόψεις για τη μοναξιά, τον φόβο, το κενό που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος. Δίνει δηλαδή τροφή για σκέψη και δημιουργεί την ανάγκη για ενδοσκόπηση στον αναγνώστη…. Οι αριθμοί δεν είναι παρόντες μόνο στον τίτλο της συλλογής, αλλά τους συναντάμε και μέσα στα ποιήματά της και στον πρόλογό της. Η ποιήτρια εξηγεί τη σχέση της με τους αριθμούς…».  Έπειτα αναφέρθηκε σε σημεία της συνέντευξης που του παραχώρησε στο ραδιόφωνο. «… Τα ποιήματα αλλάζουν, οι ανάγκες των ανθρώπων αλλάζουν, οι ανάγκες για έκφραση αλλάζουν». Με τη συλλογή αυτή η συγγραφέας προσπαθεί να δείξει αυτήν την πτυχή. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το βιβλίο του άρεσε πολύ και το συνιστά ανεπιφύλακτα, με την παρότρυνση προς τη συγγραφέα να συνεχίσει να βαδίζει σε σωστά ποιητικά μονοπάτια.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο κ. Βασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως, στη γεωγραφική συσχέτιση των τόπων καταγωγής της με γνώμονα την σημερινή ημέρα της παρουσίασης στην Βέροια και τους δεσμούς που τη δένουν με την πόλη και το Ξηρολίβαδο. «Ο ποιητικός λόγος της συγγραφέως διακατέχετε από την γεωμετρία του Λεονάρντο Φεμπονάτσι». Έκανε μία αναλυτική αναφορά στο εξώφυλλο και τα κεφάλαια του βιβλίου, στους τίτλους των ποιημάτων και στα στοιχεία που κυριαρχούν σε αυτά και πως εμπνεύστηκε για να τα γράψει.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας η οποία μοιράστηκε τις σκέψεις γενικότερα για την ποίηση και τα οφέλη της και λιγότερο για το βιβλίο καθώς καλύφθηκε από τους προλαλήσαντες. «Η ποίηση χρειάζεται υποστήριξη. Στην Ελλάδα συνεχίζεται να γράφεται καλή ποίηση, αλλά όσων αφορά αναγνωστικά είναι σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί pause… Δεν γίνεται να εξελίσσονται όλα και η ποίηση να μένει πίσω. Τα ζητήματα: η διαχείριση του χρόνου, ο έρωτας, η απώλεια είναι αέναα υπαρξιακά ζητήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο κάθε εποχής. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος…».

Η Άννα Βασιάδη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή.

Αφού αυτό που συνδέει τους ανθρώπους είναι άκρως μεταφυσικό και η συνθήκη της επαφής βασίζεται στο ένστικτο,
ποιος ο λόγος να μιλάμε για συμβάσεις;
Όταν λες «σ’ αγαπώ»,

ταΐζεις το μικρό τέρας μέσα μου
και με κάνεις να ξεχνώ ότι οι δότες είναι πάντα οι πιο απελπισμένοι. Η μόνη παρηγοριά είναι πως δεν φθείρεται ό,τι είναι άυλο ̇
έτσι μπορείς –αν θέλεις– να πιστέψεις στο πάντα.
Άλλωστε αν με ρωτήσεις πότε,
σου απαντώ ότι ένας τόνος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69