tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου» (φωτογραφίες)

Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Σκέψου το. Η ιστορία ενός ημερολογίου» παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ και τον Σύλλογο Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΦΨΥ.

Η Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ιφιγένεια Βλαχογιάννη χαιρέτησε την εκδήλωση και συντόνισε την παρουσίαση. Παρουσίασε το βιογραφικό και τη συγγραφική πορεία του Χρήστου Τούβε, διάβασε δυο σειρές από το βιβλίο – εγχειρίδιο ζωής, που της έκαναν εντύπωση κι έκλεισε λέγοντας «ο Χρήστος Τούβε είναι ένας όμορφος άνθρωπος».

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ Γιούλη Φωστηροπούλου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας «Το βιβλίο θίγει ένα θέμα ευαίσθητο. Το θαύμα της υιοθεσίας. Η σημερινή εκδήλωση είναι μία καρδιακή κατάθεση. Το κοινό ζητούμενο είναι να υιοθετήσουμε πρώτα την Αγάπη».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα.

Η Φιλόλογος Συγγραφέας Βάλια Μπαμπέτσα αναφέρθηκε στο πως γνώρισε τον συγγραφέα πρώτα μέσα από το συγγραφικό του έργο κι έπειτα από κοντά. Μετά από μία αναφορά στο θέμα του βιβλίου είπε: «Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο ζωής. Είναι ένας οδηγός ζωής για τους γονείς… Οι στοχασμοί της Ζωής (ηρωίδα του βιβλίου) γίνονται και στοχασμοί του αναγνώστη. Ο συγγραφέας δεν αφήνει να δούμε το σκοτάδι, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Με λυτή και ξεκάθαρη γραφή. Λόγος μεστός που μας αφυπνίζει. Γλώσσα κατανοητή που ρέει. Είναι ένα αφήγημα ευχάριστο, πολυσήμαντο, κατανοητό. Ένας λόγος για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι γονείς. Ανάβει ένα φως. Κάθε λέξη γίνεται φωτεινός σηματοδότης ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Να το διαβάσετε με μάτια καθαρά και ανοιχτή ψυχή». Έκλεισε την ομιλία της διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο.  

Η Δικηγόρος – Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ Φωτεινή Κύρτσιου αναφέρθηκε στο λεπτό και ευαίσθητο θέμα του βιβλίου, την υιοθεσία – μια πράξη βαθιάς αγάπης, και στους πρωταγωνιστές του.

Ο Χρήστος Τούβε δήλωσε ότι λατρεύει τα παραμύθια και τις ιστορίες με διδακτικό περιεχόμενο. Αφηγήθηκε μια ιστορία και είπε «όσα θα ειπωθούν θα είναι αλήθεια, για καλό σκοπό και χρήσιμο για την κοινωνία μας». Αναφέρθηκε στο θέμα του βιβλίου που πραγματεύεται την υιοθεσία κι έπειτα μίλησε για την αφορμή που στάθηκε για την συγγραφή του, η οποία ήταν η έλλειψη σύνδεσης των ανθρώπων μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγγενικός δεσμός. Ο συγγραφέας μίλησε για τις αξίες που αναφέρονται στο βιβλίο. Αυτές είναι οι: ψυχή, υγεία, οικογένεια, φίλοι, εργασία. Το βιβλίο είναι ένα βιβλίο περισυλλογής. Έκλεισε την ομιλία του διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο που τον συγκινεί.

Η περίληψη του βιβλίου

Η “Προσωρινή Οικογένεια” σας καλοσωρίζει.

Εδώ θα βρείτε το σπιτικό που δεν είχατε ποτέ.

Επιγραφή μέσα σε κάδρο.

Πόσο θα ήθελα να μην το είχα δει ποτέ.

Πόσο θα ήθελα να βρω τους πραγματικούς μου γονείς, να τους τιμωρήσω, που με άφησαν σε μία έρημο χωρίς όαση. 

Τι θα πει “Προσωρινή Οικογένεια”;

Τι θα πει Προσωρινό Σπιτικό;

Πόσο καιρό διαρκεί αυτό το προσωρινό; 

Γιατί από τότε που με θυμάμαι προσωρινά ζω εδώ μέσα, προσωρινά κλαίω και προσωρινά ελπίζω.

Και μετά σιωπή. Και μετά φωνές. Όλα προσωρινά.

Τόσα προσωρινά που έχουν γίνει μόνιμα.

Καθημερινοί εφιάλτες της καθημερινότητάς μου. Και περνάνε τα χρόνια και δε νιώθω πόνο. Μόνο μίσος… 

Η “Προσωρινή Οικογένεια” σας καλοσωρίζει.

Επιγραφή που σου δίνει την εντύπωση ότι η ευτυχία δε διαρκεί…

Βιογραφικό σημείωμα του Συγγραφέα 

Ο Χρήστος Τούβε είναι Συγγραφέας, Εκδότης και Life Coach με εξειδίκευση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάνει Pesonal & Business Coaching. Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ως Εισηγητής για θέματα Συγγραφής και Coaching. 

Κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Ξεκίνησε τη Συγγραφική πορεία του, το Δεκέμβριο του 2014 και έκτοτε τα βιβλία του αριθμούν χιλιάδες αντίτυπα.

Ο τρόπος γραφής του είναι αισθαντικός με πολλά στοιχεία ψυχολογίας.

Το πρώτο πόνημά του με τίτλο ‘Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια’, έγινε best seller. Στην ίδια τροχιά κινούνται και τα 2 επόμενα που ακολούθησαν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι βιβλιοπαρουσιάσεις του, καθώς αλλάζει τον τρόπο σκέψης του κάθε αναγνώστη.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη Συγγραφική του διαδρομή είναι η βράβευσή του, το Δεκέμβριο του 2017, από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. 

View this gallery on Flickr

Περισσότερες πληροφορίες για το Συγγραφέα: 

Επίσημη σελίδα στο Facebook ~Xristos Touve~

Website www.xristostouve.gr

Instagram xristos_touve

Official group~ Χρήστος Τούβε

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69