tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο διηγημάτων της Νόρας Πυλόρωφ “Το ξεχορτάριασμα”

Το καινούργιο βιβλίο διηγημάτων της Νόρας Πυλόρωφ με τίτλο "Το ξεχορτάριασμα" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντευκτηρίου.

Η συγγραφέας έχει επισκεφθεί την πόλη της Βέροιας –που την συνδέει με οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς- πολλές φορές για τις παρουσιάσεις των βιβλίων της, με πιο πρόσφατη την παρουσίαση του προηγούμενου βιβλίου της με τίτλο «Έρωτας Μάγος» τον Νοέμβριο.

Ζωγραφική εξωφύλλου: Φωτεινή Χαμιδιελή

Σύνθεση εξωφύλλου: Άρις Γεωργίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι φαρμάκι πότισες, κορίτσι μου, το μέσα σου κι έφτασες εδώ που έφτασες; Τι σε πιλάτεψε και το ’κανες αυτό στον εαυτό σου; Μυαλό απροσκύνητο είσαι, κοίταξες να φτιάξεις εσύ τη μοίρα σου! Αφού δεν είχες κανέναν να προστρέξεις». Πήγαινε από κει που ξεκίνησες, πήγαινε με το κεφάλι χαμηλά, εσύ ξέρεις από βότανα, βρες αυτό που θα σε κάνει καλά. Ξεχορτάριασε το μέσα σου. Εκεί είναι, εκεί! Αυτό που ψάχνεις. Μίλα με τον Θεό! Κι αυτός εκεί. Φύγε τώρα! Λεφτά δεν θέλω!»

Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Γράφτηκαν χωρίς σκοπό και χωρίς πρόγραμμα. Έτσι, από ανάγκη. Είναι φωτογραφίες, είναι στιγμιότυπα πετρωμένα στον χρόνο. Είναι η αντίδραση σε καταστάσεις που βίωσα, σε καταστάσεις που ζήσανε άλλοι, σε ό,τι συμβαίνει γύρω μου και ήρθε να με αγγίξει. Έτυχε και να με ρίξει κάτω. Κάποιες ιστορίες είναι αληθινές, συνέβησαν όπως περιγράφονται, κάποιες άλλες τις έντυσα με μυθοπλασία. Μερικές δημοσιεύτηκαν παλιότερα στο περιοδικό Εντευκτήριο. Ανέθεσα λοιπόν στον Γιώργο Κορδομενίδη να τις εκδώσει, ξέροντας ότι τις παραδίδω στα καλύτερα χέρια. Για να μην ξεθωριάσουν με τα χρόνια και χάσω τον μπούσουλά μου.

Νόρα Πυλόρωφ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νόρα Πυλόρωφ γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή και σπούδασε στη Γερμανία στο Ινστιτούτο Διερμηνέων-Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Οικονομία.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Goethe, κυρίως σε τάξεις Ανώτατης Βαθμίδας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διδασκαλία της μετάφρασης και της Γερμανικής Λογοτεχνίας. Μετέφρασε από τα γερμανικά μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές και διηγήματα. Υπήρξε βασική μεταφράστρια του λογοτεχνικού περιοδικού Ausblicke (1970-1979) και συνεργάζεται με το περιοδικό Εντευκτήριο. Το 2004 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων της Καθρέφτες θαμποί: Τέσσερις ιστορίες και μια αληθινή, και ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Το Διαμαντένιο Άλφα, Η ανάσα στο σβέρκο, Συνένοχοι, Έρωτας μάγος και Το ξεχορτάριασμα.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69