tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλσας Νικολαΐδου «Φιλοσοφία για όλους: Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους;» στην Βέροια

Το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, ο Πολυχώρος Ελιά και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλσας Νικολαΐδου "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους;", την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο Ελιά (Πάρκο Ελιάς, Βέροια).

Για το βιβλίο και τη διδασκαλία της φιλοσοφίας στα σχολεία θα μιλήσει ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Παντελής Τσαλουχίδης.

Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Αντώνης Μομπαϊτζής.

Η Έλσα Νικολαΐδου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Γνωρίστε τους αρχαίους φιλοσόφους, τη ζωή και το έργο τους, μέσα από πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές και αξιοποιήστε τα διδάγματα της αρχαίας φιλοσοφίας για να βρείτε απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς.

Η Έλσα Νικολαΐδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο ΑΠΘ Φιλοσοφία (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και Αριστοτελική Φιλοσοφία δίνοντας μια νέα ερμηνεία του Αριστοτελικού ορισμού της ψυχής (διδακτορική διατριβή). Από το 2005 διαμένει στη Λάρνακα της Κύπρου και διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος Γλωσσών. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πανελλήνια, διεθνή και παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας. Έχει οργανώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, καθώς και με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και το Μουσείο Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Από το 2018 έχει τακτική συνεργασία με την εφημερίδα της Κύπρου Ο Φιλελεύθερος, όπου διατηρεί τη στήλη «Φιλοσοφία και Ζωή».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69